Douchewand

Ben je op zoek naar een douchewand voor jouw badkamer? Saniweb heeft een ruim aanbod douchewanden waaruit je kunt kiezen. Het veelzijdige assortiment biedt verschillende maten, materialen en merken zodat je vrijwel altijd de douchewand vindt die bij jouw douche past. Bekijk de douchewanden hieronder en laat je inspireren door de mogelijkheden bij Saniweb.

Tips: Advies over douchewanden

Populaire formaten: 80cm | 90cm | 100cm | 110cm | 120cm

3262 producten
3262 producten

Veelzijdig assortiment douchewanden

Douchewanden zijn wanden voor de douche die je zowel op een douchebak als direct op een tegelvloer kunt plaatsen. Op deze manier kun je de douche deels of helemaal afsluiten en heb je geen last van spatwater in de badkamer. Doordat inloopdouches in de loop der jaren steeds populairder zijn geworden, is het aanbod aan douchewanden steeds groter en veelzijdiger geworden. Je hebt daardoor de keuze uit verschillende maten, materialen en merken.

Vorm en formaat

Bij het kiezen van een goede douchewand is het belangrijk om goed naar de vorm en maat te kijken. Er zijn douchewanden die de douche helemaal afsluiten. Wil je de opening van je inloopdouche slechts deels afsluiten, dan heb je een kleiner formaat nodig. Bij Saniweb heb je de keuze uit douchewanden van 80 tot 160 cm breed. Ook in de hoogte en de dikte van de douchewand is een ruim aanbod beschikbaar. Daarnaast heb je de keuze uit diverse vormen. Een douchewand voor een kwartronde douchebak is ruimtebesparend en daarom zeer geschikt voor kleinere badkamers. Het meest gekozen formaat voor de kwartronde douchewand is 90 x 90 cm.

Verschillende soorten douchewanden

Voor zowel de douche als het bad vind je bij Saniweb diverse douchewanden. Douchewanden zijn verkrijgbaar voor rechte en hoekbaden in het uitgebreide assortiment. Ook voor de douche is er een breed scala aan mogelijkheden. Voor de inloopdouche zijn er bijvoorbeeld diverse opties. Ook bestaan er douchewanden met een zijwand voor extra bescherming tegen opspattend water. Kies bijvoorbeeld voor een douchewand met draaibare of beweegbare zijwand om deze makkelijk te openen en sluiten.

Materialen

Een douchewand is naast praktisch ook een sfeerbepaler in de badkamer. Het is natuurlijk ook fijn als de douchewand qua stijl goed bij de rest van de badkamer past. In ons aanbod vind je verschillende soorten glas voor de douchewand. Ook met de kleur van het profiel kun je de douchewand helemaal aansluiten op het interieur van je badkamer. Zo heeft een aluminium profiel een hele andere uitstraling dan een wit of zwart profiel.

Keuze uit diverse A-merken

Bij ons vind je een ruim assortiment aan hoogwaardige merken zoals Ben, Sealskin, Huppe en Duschprofi. Mocht het je niet lukken om een douchewand te vinden die bij jouw doucheruimte aansluit, dan zijn er ook merken zoals Sealskin en Saqu die maatwerk leveren. Hiervoor kun je contact opnemen met een Saniweb adviseur. Hierdoor is jouw badkamer straks voorzien van een praktische en mooie wand.