Advies over inloopdouches
Wil je een moderne, strakke badkamer? Kies dan voor een inloopdouche! Een inloopdouche is niet helemaal afgesloten, zoals dat wel het geval is bij een douchecabine. Hierdoor kun je gewoon de douche binnenlopen. Je creëert een inloopdouche eenvoudig door het plaatsen van een enkele douchewand tegen de muur, of zelfs in het midden van de badkamer. Dit ziet er erg strak en minimalistisch uit en laat de badkamer ruimtelijk ogen.
We helpen je graag een handje!
Er komt veel kijken bij het uitzoeken van een inloopdouche. Om je een handje te helpen hebben wij een keuzehulp voor je klaar staan. De keuzehulp neemt je stap voor stap mee tot je een overzicht krijgt van alle inloopdouches die aan jouw wensen voldoen.
In een paar stappen de ideale inloopdouche vinden
2 Welke inloopdouche past in jouw badkamer?
Het model van de inloopdouche
Er zijn diverse inloopdouches waar je uit kunt kiezen. Deze hebben wij voor jou op een rijtje gezet:

Douchewand tegen de wand
Heb je een vrije hoek in de badkamer waar je een douche wilt plaatsen? Dan kun je kiezen voor enkel een douchewand die tegen de muur aan wordt gemonteerd.
Alle douchewanden

Vrijstaande douchewand
Je creëert een unieke badkamer wanneer je de douchewand los in de ruimte plaatst. Deze staat dan parallel met de muur zodat je tussen de muur en de douchewand kunt douchen.
Alle vrijstaande douchewanden

Douchewand met vaste zijwand
Bij een inloopdouche kun je last hebben van spatwater en dat kan vervelend zijn wanneer er een badmeubel of radiator in de buurt staat. Om te voorkomen dat deze elke keer nat worden, kun je kiezen voor een douchewand met vaste zijwand.
Alle douchewanden met vaste zijwand

Douchewand met draaibare zijwand
Wil je het spatwater tegenhouden met een zijwand, maar heb je een kleine badkamer? Kies dan voor een douchewand met draaibare zijwand. De zijwand kun je dan wegdraaien wanneer jou dat uitkomt.
Alle douchewanden met draaibare zijwand
Welk formaat kies je?
Nadat je hebt bepaald wat voor type inloopdouche je wilt, is het handig om na te gaan denken over het formaat. Hoe groter je douchewand, hoe meer ruimte je hebt om te douchen. Bedenk daarom goed wat jij prettig vindt en wat wel en niet past in jouw badkamer. Let daarnaast ook op de stelmaat van de douchewand wanneer je deze tegen de muur monteert. De stelmaat vangt d.m.v. het profiel eventuele verschillen in de muur op. Zo is een douchewand van 120cm met een stelmaat van 116-118cm uit te stellen van 116 tot 118cm (dus niet tot de aangegeven 120cm). Een profielloze douchewand heeft geen stelmaat en moet daarom ingemeten worden.
Plafond- of wandbevestiging?
Een inloopdouche moet natuurlijk goed bevestigd worden. In enkele gevallen wordt dit gedaan middels een muurprofiel zodat de douchewand alleen tegen de muur wordt geplaatst. In de meeste gevallen wordt dit echter gedaan middels een stabilisatiestang. Dit is een overbruggende stang die voor extra stevigheid zorgt. In veel gevallen wordt deze meegeleverd bij het aankopen van een douchewand. Een stabilisatiestang kan op twee manieren gemonteerd worden, namelijk via de wand of het plafond:

Wandsteun
Een wandsteun is een stabilisatiestang die tussen de bovenkant van de douchewand en de muur wordt geplaatst. Deze stabiele optie kies je wanneer je dit mooier vindt dan een plafondsteun of wanneer een plafondsteun niet mogelijk is omdat het materiaal van het plafond niet sterk genoeg is.
Alle douchewanden met wandsteun

Plafondsteun
Een plafondsteun is een stabilisatiestang die tussen de bovenkant van de douchewand en het plafond wordt geplaatst. Deze optie ziet er strak uit en is de ideale keuze wanneer er geen wandsteun mogelijk is, bijvoorbeeld wanneer er een raampje in de weg zit.
Alle douchewanden met plafondsteun
3. Welk design past bij jou?
Natuurlijk speelt ook het uiterlijk een grote rol bij het kiezen van een inloopdouche. Hierbij kun je kiezen uit verschillende glaskleuren en profielen.
Soorten glas
Vrijwel alle inloopdouches zijn gemaakt van veiligheidsglas. Veiligheidsglas is gehard glas met een grotere buigsterkte dan normaal glas. Veiligheidsglas is zeer solide en kan erg goed tegen een stootje. De kans is heel erg klein dat veiligheidsglas breekt, maar mocht dit voorkomen dan breekt het in stukken in plaats van splinters zoals dat bij echt glas het geval zou zijn. Hierdoor kun je jezelf niet opensnijden bij een eventuele breuk. Je hebt keuze uit verschillende kleuren glas waarvan wij de drie meest voorkomende op een rijtje hebben gezet. Welke vind jij het mooist?

Ben Delphi inloopdouche 110x200cm Helder glas/Mat zwart


Ben Delphi inloopdouche 80x200cm Dark satin glas/Mat zwart


Ben Delphi inloopdouche 110x200cm Helder cube glas/Mat zwart

Inloopdouches met verschillende designs
Met of zonder profiel?
Het profiel van een inloopdouche bepaalt voor een groot deel de uitstraling. Er zijn inloopdouches met profielen in allerlei kleuren, zoals chroom, aluminium, zilver en zelfs zwart. Ook kun je kiezen voor een profielloze inloopdouche. Deze ziet er nóg strakker uit. Let wel op: deze moet ingemeten worden omdat een douchewand zonder profiel niet versteld kan worden. Wij doen dit graag voor jou! Spreekt dit je aan? Neem dan contact met ons op.
Extra hygiënisch! inloopdouche met antikalkbehandeling. Hierdoor zullen de waterdruppels en oliën als pareltjes naar beneden glijden zodat kalk zich minder snel hecht aan het oppervlak.
4. Maak je inloopdouche compleet
Je inloopdouche is nog niet compleet nadat je een douchewand met eventueel een zijwand hebt uitgezocht. Je zult daarna ook na moeten denken over de volgende onderdelen:

Doucheset
Om lekker te kunnen douchen, is het belangrijk dat je een fijne (regen)doucheset uitkiest. Deze bestaat onder andere uit een thermostaat, handdouche en/of hoofddouche.
Alle douchesets
Afvoer
Om al het water goed af te voeren heb je ook een geschikte afvoer nodig. Hierbij kun je kiezen tussen een doucheput of een strak ogende douchegoot.
Alle douchegoten Alle doucheputten
Douchebak of -vloer
Een mooie douchebak of -vloer maakt je inloopdouche helemaal compleet. Of plaats dezelfde badkamertegels in de douche als deze daarvoor geschikt zijn.
Douchebakken Douchevloeren5. Wij helpen graag!
Vind je het nog steeds lastig om een inloopdouche uit te kiezen? Of twijfel je of een inloopdouche in jouw badkamer past? Neem dan gerust telefonisch contact met onze specialisten op via 014 56 51 66. Zij helpen je graag geheel vrijblijvend!
Veel gestelde vragen
Hoeveel ruimte heb ik nodig voor een inloopdouche?
De ruimte die je nodig hebt voor een inloopdouche is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van de douche, de indeling van de badkamer en de persoonlijke voorkeuren. Wij adviseren je om ten minste 90x90 centimeter ruimte te hebben voor een inloopdouche. Dit biedt voldoende ruimte om comfortabel te kunnen douchen en te bewegen. Als je meer ruimte hebt, kan je overwegen om een grotere inloopdouche te installeren of om extra functies, zoals een zitbank of opbergruimte, toe te voegen.
Hoeveel kost het om een inloopdouche te installeren en hoe lang duurt het?
De kosten en tijd die nodig zijn om een inloopdouche te installeren, kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de grootte van de douche, het type materialen dat gebruikt wordt en de moeilijkheidsgraad van de installatie. Gemiddeld kunnen de kosten voor het installeren van een inloopdouche variëren van € 1.500 tot € 5.000 of meer, afhankelijk van de omvang van de renovatie. Dit omvat de kosten van de materialen, zoals de douchebak, tegels, douchewand, afvoersysteem en eventuele extra functies zoals een zitbank of opbergruimte, hetzelfde als de kosten van de installatie zelf.
Zijn inloopdouches geschikt voor kleine badkamers?
Het ontbreken van een douchebak en deuren betekent dat de inloopdouche een ruimtelijker effect in de badkamer creëert, waardoor de ruimte er groter uitziet. Bovendien kan een inloopdouche vaak worden aangepast aan de beschikbare ruimte, waardoor deze op maat kan worden gemaakt voor kleine badkamers.
Het is echter belangrijk om er rekening mee te houden dat een inloopdouche wel wat meer ruimte vereist dan een traditionele douche, omdat er geen wanden zijn om het water tegen te houden. Zorg er dus voor dat er voldoende ruimte is voor de afwatering en dat de vloer voldoende waterbestendig is.
Wat is belangrijk bij een inloopdouche?
Bij een inloopdouche zijn er een aantal belangrijke dingen om rekening mee te houden, waaronder:
- Waterdichting: zorg ervoor dat de vloer en muren van de inloopdouche goed waterdicht zijn om lekkages en schimmelvorming te voorkomen. Het is belangrijk om de waterdichting te laten uitvoeren door een professional om ervoor te zorgen dat het goed en veilig gebeurt.
- Afwatering: een goede afwatering is essentieel voor een inloopdouche. De afvoer moet groot genoeg zijn om het water snel af te voeren en voorkomen dat water blijft staan in de douche.
- Douchevloer: kies voor een douchevloer met antislip eigenschappen om uitglijden te voorkomen.
- Grootte en indeling: zorg ervoor dat de inloopdouche groot genoeg is om comfortabel te douchen en dat er voldoende ruimte is om te bewegen. De indeling moet ook praktisch zijn, zodat j gemakkelijk toegang hebt tot de douche.
- Douche accessoires: kies voor accessoires die geschikt zijn voor de inloopdouche, zoals een wandbeugel of een douchezitje, om de veiligheid en het comfort te verbeteren.
- Onderhoud: kies materialen die gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden zijn, zoals tegels met een gladde afwerking of een acryl douchebak.