Retourneren

Uiteraard kan het voorkomen dat het artikel dat je hebt besteld, niet helemaal naar wens is. Daarom kun jij bij Saniweb je bestelling binnen 30 dagen retourneren. Dit doe je door het retourformulier in te vullen en je bestelling via PostNL te retourneren of op te laten halen door onze eigen dienst. Dit is afhankelijk van wie de bestelling geleverd heeft. Meer informatie over retourneren vind je op onze retourpagina of kijk hieronder bij de meest gestelde vragen.

Direct naar de retourpagina

Kan ik mijn bestelling retourneren?

Is het artikel toch anders dan je had verwacht? Dan kun je bij Saniweb kun je bestelling binnen 30 dagen retourneren, zonder een reden te hoeven geven. Wanneer je bestelling via DHL is verzonden, kun je je bestelling via PostNL retourneren. Wanneer het niet mogelijk is om je bestelling via PostNL te retourneren, dan kun je je bestelling laten ophalen door onze eigen dienst.

Er zijn drie uitzonderingen waarbij we het product niet retour accepteren:

1. Op maat gemaakte artikelen

Heb je bij ons een product besteld dat speciaal op jouw aanvraag is besteld bij onze fabrikant? Dan kunnen wij deze helaas niet kosteloos retour nemen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een speciaal op maat gemaakte douchewand met uitsparingen of badmeubels en radiatoren met specifieke afmetingen of kleuren. Deze producten zijn speciaal voor jou gemaakt en besteld en kunnen wij hierdoor niet opnieuw verkopen. Je kunt deze op maat gemaakte producten vaak herkennen aan een lange levertijd (langer dan 4 weken). Twijfel je of het om een op maat gemaakt artikel gaat? Neem dan contact op met onze klantenservice (014 56 51 66).

2. Tegels met een tint/batchnummer

Tussen de batches van tegels bestaan kleurverschillen, waardoor ze niet met elkaar kunnen worden gemengd. Hierdoor ontvang je 3 dagen bedenktijd na het plaatsen van je bestelling, waarna je de bestelling niet meer kan annuleren of de tegels kan retourneren.

3. Zakelijke bestelling

Zakelijke bestellingen kunnen helaas niet geretourneerd worden, mits anders wordt afgesproken.

Hoe kan ik mijn bestelling retourneren?

Bij Saniweb kun je binnen 30 dagen na ontvangst aangeven dat je het gekochte artikel retour wilt zenden. Daarna heb je nog eens 14 dagen om het pakketje daadwerkelijk terug te sturen. Wil je weten hoe en welke voorwaarden hieraan verbonden zijn? Kijk dan op onze retourpagina.

Wat zijn de retourkosten?

Bij grote en/of zware producten kan onze eigen ophaalservice de producten ophalen. De kosten hiervoor bedragen €29,95. Denk hierbij aan douches, badmeubels, keramiek, radiatoren, spiegels en tegels. Let hierbij wel op dat de producten op de begane grond klaar moeten liggen.

Handzame producten kunnen via de PostNL teruggestuurd worden. De kosten hiervoor bedragen € 4,99. Denk hierbij aan kranen, regendouches, accessoires, schoonmaakmiddelen en toebehoren. Je kunt deze artikelen zelf via PostNL laten versturen. Bewaar hierbij altijd goed je retourbewijs totdat de retour volledig is verwerkt.

Kies je een andere verzendmethode? Dan zijn de kosten hiervan voor eigen rekening.

  • Tegels. Tegels zijn erg breekbaar en daarom lastig te transporteren.
  • Douchewanden waarbij de verpakking is geopend. De glaswanden zijn hierdoor extra kwetsbaar.

Controleer daarnaast ook altijd onze retourvoorwaarden. Wanneer het artikel hier niet aan voldoet (bijvoorbeeld wanneer het product beschadigd is), kan het voorkomen dat wij hiervoor extra kosten in rekening brengen.

Wat zijn de retourvoorwaarden?

Wil jij je bestelling retour sturen? Controleer dan eerst of het artikel aan onze retourvoorwaarden voldoet:

Saniweb.be accepteert retouren wanneer:

Het artikel nog in de originele, onbeschadigde verpakking zit. Bij verbruiksartikelen zoals lijm, voeg, kit, schoonmaakmiddelen en toiletblokjes mag de verpakking niet geopend zijn.

Het artikel compleet en onbeschadigd is.

Het artikel nog niet gemonteerd of gebruikt is en daarvan sporen bevat.

Het artikel niet op maat gemaakt is. Denk hierbij aan een speciaal op maat gemaakte douchewand of een badmeubel in een specifieke afmeting of kleur.

Het artikel besteld is voor particuliere doeleinden. Zakelijke bestellingen kunnen helaas niet worden teruggenomen, tenzij anders is overeengekomen in de koopovereenkomst.

Douchewanden en douchecabines waarvan de verpakking niet open is geweest. De reden hiervoor is dat wanneer de verpakking geopend is, de douchewanden en -cabines erg kwetsbaar zijn. Hierdoor kunnen we deze niet meer veilig transporteren.

Tegels met een batch/tintnummer mogen niet geretourneerd worden. Tussen de batches van tegels bestaan kleurverschillen, waardoor ze niet met elkaar kunnen worden gemengd.

Bij artikelen die gemonteerd zijn geweest, beschadigd zijn of gebruikssporen vertonen, behouden wij ons het recht om de schade in rekening te brengen.

Wanneer het geretourneerde product hier niet aan voldoet, zijn we genoodzaakt een waardevermindering in kaart te brengen. Voor meer informatie verwijzen we je door naar de algemene voorwaarden.

Wanneer krijg ik mijn geld terug?

Saniweb betaalt betaalde bedragen uiterlijk 14 dagen na ontvangst van de artikelen terug. Dit wordt gedaan via een bankoverboeking naar het rekeningnummer dat je bij het retourformulier hebt ingevuld. Tegoeden die ontstaan door bijvoorbeeld het verzilveren van een waardebon betalen wij niet uit.

Hoe weet ik waar mijn retour is?

Wanneer je met PostNL je bestelling retour stuurt, krijg je een Track & Trace code waarmee je je pakketje online kan volgen. Vul de barcode en de postcode van de ontvanger in, en je ziet waar je retour is. Wanneer je bestelling wordt opgehaald door onze eigen dienst, krijg je een retourbon die je moet aftekenen. Dit is tevens je retourbewijs.

Hoe weet ik wanneer mijn retour verwerkt is?

Wanneer je retour bij ons is verwerkt, krijg je direct het geld teruggestort op het bij ons bekende rekeningnummer. Heb je na 14 dagen niets gehoord? Neem dan even contact op met onze klantenservice zodat zij kunnen uitzoeken wat de status van je bestelling is.

Kan ik artikelen ruilen?

Voldoet het product niet aan je verwachting en wil je het graag ruilen voor een ander product? Stuur dan het aangekochte product retour volgens het normale retour proces. Plaats vervolgens een nieuwe bestelling met het gewenste product. Heb je hier hulp bij nodig? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice (014 56 51 66).

Kan ik mijn bestelling annuleren?

Een consument mag voor de levering zijn bestelling kosteloos (gedeeltelijk) annuleren, indien het geen maatwerk artikel betreft of wanneer dit aangegeven is bij het product.

Een zakelijke afnemer mag voor de levering zijn bestelling kosteloos (gedeeltelijk) annuleren wanneer het een voorraad product betreft of wanneer de producten nog geannuleerd kunnen worden bij onze leveranciers. Is dit niet het geval, dan zijn wij bij annulering genoodzaakt 30% annuleringskosten van het aankoopbedrag in rekening te brengen. Onze klantenservice kan je informeren of het product op voorraad ligt of niet (014 56 51 66).