Stelmaten douchecabine

Het kan soms erg lastig zijn om te bepalen welke maat douchewanden jij nodig hebt op de douchebak. Daarom geven we je graag advies over de stelmaten bij douches. Zorg dat je douchewand altijd past door te kiezen voor de juiste stelmaten. De stelmaten zijn van belang bij het plaatsen van een douchebak, douchevloer, tegelvloer en nis.

Stelmaat

In dit filmpje leggen we je graag uit hoe je kiest voor de juiste stelmaten, waardoor jouw douchewand altijd past. Bekijk dit filmpje en laat je adviseren!


Zoals in het filmpje te zien is, moet je voor de werkelijke maat van een douchewand kijken naar de stelmaten, ook wel het stelbereik genoemd. Deze is vaak kleiner dan de is de maat die aangegeven staat in bijvoorbeeld de productnaam. De stelmaat is de maat waarop de douchewand minimaal tot maximaal geplaatst kan worden.

Stelmaten van een douchebak

1. Stelmaten van een douchebak

De douchewand moet kleiner zijn dan de douchebak.
Een douchecabine valt binnen de rand van een douchebak. De effectieve maat van een douchecabine is dus kleiner dan de maat van een douchebak. Wanneer je bijvoorbeeld een douchebak hebt van 90 x 90 cm, zijn dit de buitenste maten van de douchebak. De douchecabine die hierop geplaatst wordt, moet kleiner zijn dan 90 x 90 cm. Hier past dus bijvoorbeeld een douchecabine bij met de stelmaat van 87 - 89 cm.


Alle douchebakken
Stelmaten van een douchevloer

2. Stelmaten van een douchevloer

De douchewand moet even groot zijn als de douchevloer.
Bij een douchevloer die volledig vlak in de vloer is verwerkt, wil je namelijk voor een strakke uitstraling een douchecabine hebben die op dezelfde lijn is geplaatst als de douchevloer. Dit betekent dat als je een douchevloer hebt van 90 x 90 cm, heb je ook een douchecabine nodig van exact 90 x 90 cm.


Alle douchevloeren
Stelmaten van een tegelvloer

3. Stelmaten van een tegelvloer

De douchewand moet even groot zijn als de tegelvloer. Meet je douchecabine pas op na het betegelen!
Bij een tegelvloer wil je, net als bij een douchevloer, een strakke uitstraling. Daarom kies je voor een douchecabine die op dezelfde lijn geplaatst wordt. Ook bij een tegelvloer heb je dus een douchewand nodig die even groot is als de tegelvloer. Aangezien je de maten van de tegelvloer pas echt weet na het leggen, dien je de douchecabine pas op te meten na het betegelen.


Alle tegels
Stelmaten van een nis

4. Stelmaten van een nis

De totale nisbreedte moet binnen de stelmaten van de douchedeur vallen. Meet je nis in na het betegelen.
Wanneer de nis 90 cm breed is, kun je bijvoorbeeld geen douchedeur plaatsen met een stelmaat van 87 - 89 cm. Je komt dan namelijk 1 cm te kort. Is je nis bijvoorbeeld 88 cm, dan past een douchedeur met een stelmaat van 87 - 89 cm wel.


Alle douchedeuren

Vraag advies

Wil je zeker weten dat je de juiste stelmaat kiest voor jouw douchewand? Vraag dan onze online sanitair experts om hulp. Zij staan altijd voor je klaar en helpen je graag bij het maken van de juiste keuze! Bovendien profiteer je bij Saniweb van een uitgebreid assortiment, een snelle levering en altijd een scherpe prijs!