Inloopdouche

Eén van de belangrijkste trends van de voorbije jaren is ongetwijfeld de zogenaamde inloopdouche. De douche is door de jaren heen dan ook geëvolueerd van een onderdeel dat niet alleen maar praktisch en comfortabel moet zijn, maar er ook nog eens goed moet uitzien. Dat is bij een inloopdouche beslist het geval. Een inloopdouche integreren in je badkamer zorgt er dan ook voor dat niet alleen het comfortniveau, maar ook de uitstraling meteen naar een hoger niveau wordt getild. Zou jij ook graag een mooie inloopdouche in je badkamer willen plaatsen? Dan ben je hier bij Saniweb zeker en vast aan het juiste adres!

Advies over inloopdouches

696 producten
696 producten

Wat is een inloopdouche precies?

Een inloopdouche plaatsen kan op verschillende manieren gebeuren. Zo is het mogelijk om gebruik te maken van een douchebak, maar kan ze ook rechtstreeks op de tegelvloer worden geplaatst. Kenmerkend voor een inloopdouche is dat je er zo in moet kunnen lopen. Dit betekent dat er geen douchedeur- of gordijn wordt gebruikt, maar er uitsluitend een ruime inloop wordt gerealiseerd. Het aanbrengen van een douchegoot dient er voor te zorgen dat het water op efficiënte wijze kan wegstromen. De douche wordt gescheiden van de rest van de badkamer door middel van een wand. Deze douchewanden zijn verkrijgbaar in diverse afmetingen en worden stevig bevestigd aan het plafond of door middel van een muurbeugel.

De plaatsing van een inloopdouche

Het plaatsen van een inloopdouche in je badkamer heeft absoluut niet zoveel voeten in de aarde als je op het eerste zicht misschien zou vermoeden. In principe zijn er dan ook niet zoveel zaken waar je rekening mee dient te houden. Wel is het een vereiste voor het plaatsen van een inloopdouche dat er sprake is van een afvoerbuis die onder het vloerniveau is gelegen. Is dat niet het geval? Dan zal er voor moeten worden gekozen om de inloopdouche te verhogen. Bovendien is het altijd van belang om bij het voegen van de inloopdouche te kiezen voor een kwalitatief voegmiddel. Zo ben je meteen ook verzekerd van een mooie afwerking.