Douche onderhoud

Douchedrain onderhoud

1. Reinig je douche na iedere douchebeurt

Het is erg belangrijk om na iedere douchebeurt de douchewanden en kranen goed droog te maken. Wanneer een douche nat blijft, zal kalk zich hechten aan de wanden en kranen. De dagelijkse reiniging hoeft maar een enkele minuut te duren. Droog de wand bijvoorbeeld snel met een glaswisser, de vloer met een vloerwisser en de kranen met een droge doek. Door dit elke dag te doen zorg je ervoor dat je douche minder vies wordt en je uiteindelijk minder vuil hoeft te verwijderen.

Bekijk alle glaswissers Bekijk alle vloerwissers

2. Gebruik wekelijks een douchereiniger

Naast de dagelijkse reiniging, dien je de douchewand ook één keer per week grondig schoon te maken met een goede douchereiniger. Kies bijvoorbeeld voor de Sealskin douchereiniger. Met dit schoonmaakmiddel maak je niet alleen de douchewand, maar ook de rest van de douche glanzend schoon. De Sealskin douchereiniger is los verkrijgbaar of als set met de douchewisser van Sealskin. Pieter vertelt je meer over de voordelen van de Sealskin douchereiniger hiernaast.

3. Breng een antikalkbehandeling aan

Een douche met antikalkbehandeling is erg gemakkelijk schoon te houden. Dit komt omdat deze hygiënische beschermingslaag ervoor zorgt dat water direct van de douchewand afloopt waardoor vuil en kalk zich minder snel kunnen hechten. Heb jij een douche zonder antikalkbehandeling? Dan adviseren wij om er zelf één aan te brengen met het Sealskin anti-kalk verzorgingspakket. Pieter vertelt je er graag meer over in de video hiernaast.

Let op! Heb je een douche met antikalkbehandeling?

Kijk dan uit met agressieve schoonmaakmiddelen, deze kunnen de antikalkbehandeling aantasten. Wij raden je daarom aan om een milde reiniger te gebruiken. De Sealskin douchereiniger is hiervoor uitermate geschikt. Het reinigt de douche zonder de antikalkbehandeling aan te tasten.



Douchedrain onderhoud

4. Vergeet je douchedrain niet

Bij het reinigen van je douche is het belangrijk om de douchegoot of doucheput niet te vergeten. Door het regelmatig grondig schoonmaken van je doucheputje, zal het water altijd snel wegspoelen en nooit worden verhinderd door kalk of vuil. De cleanset van Easydrain is een geschikt product voor het schoonmaken van jouw douchedrain. De drains van Easydrain hebben een haarvanger en een sifon ingebouwd. Deze kunnen gemakkelijk uit de drain worden gehaald en worden gereinigd. Vervolgens kunnen de haarvanger en sifon weer worden terug geklikt.

Bekijk de Easydrain cleanset
Handdouhe onderhoud

5. Ontkalk de douchekop

Wanneer je merkt dat je douche niet meer goed doorstroomt, zullen de gaatjes verstopt zitten met kalk. Dit kan komen doordat je de douchekop niet altijd goed droog hebt gemaakt. Gelukkig is de douchekop eenvoudig te ontkalken. Gebruik hiervoor de GROHclean van Grohe. Deze sproeiflacon verwijdert kalk, waterafzettingen, vuil, vet en zeepresten. Dit schoonmaakmiddel heeft een basis van citroenzuur en is voor 90% biologisch afbreekbaar.

Bekijk de GROHclean
123000031007 - HMK R159 -2
HMK R159 Tegel- en sanitairreiniger

6. Maak ook de tegels en voegen schoon

Ook de badkamertegels zijn erg belangrijk om regelmatig schoon te maken. Deze staan namelijk vaak direct in contact met water, waardoor kalk hier snel en gemakkelijk hecht. Ook vuil en zeepresten trekken na het opdrogen van de vloer snel in de tegel. Met de HMK tegel- en sanitairreiniger maak je snel en eenvoudig jouw badkamertegels en voegen schoon. Wanneer je dit middel gebruikt voor het dagelijks onderhoud verdun dan het middel met water (1:100). Bij vervuiling kun je de verhouding 1:10 of 1:5 gebruiken. Laat het middel een korte tijd inwerken en werk het daarna met een zachte schuurspons licht op en spoel het met schoon water na.

Bekijk de HMK tegel- en sanitairreiniger

TIP! Hele vieze voegen in de badkamer maak je het beste schoon door water en bleekmiddel te mengen, en dan met een tandenborstel te poetsen. Dit helpt zelfs bij schimmels!



Meer advies nodig bij het onderhoud van je douche?

Ben je benieuwd naar de overige onderhoudsartikelen voor jouw douche? Neem een kijkje tussen de douchereinigers in de webshop van Saniweb. Wil je zeker weten dat je de juiste producten kiest voor het onderhouden van jouw douche? Vraag onze online specialisten om hulp. Zij staan altijd voor je klaar en helpen je graag. Bovendien profiteer je bij Saniweb van een uitgebreid assortiment, een snelle levering en altijd een scherpe prijs!