Advies over douchekranen

Stelmaten van een douchevloer

Douchekranen

De douchekraan is een belangrijk en onmisbaar element in iedere douche. Zonder douchekraan heb je immers geen wateraanvoer. Bij Saniweb vind je een breed assortiment met diverse soorten kranen. Voor een perfecte douchebeleving kies je voor een kraan die volledig aansluit bij jouw wensen. Wat precies de mogelijkheden zijn en waar je op moet letten bij de aankoop? Dat lees je hier.

Welke modellen bestaan er?

Het assortiment van Saniweb varieert van simpele douchekranen tot complete regendouchesets. Allereerst is het belangrijk om te bedenken naar welk type douchekraan je op zoek bent en aan welke eisen de kraan moet voldoen. Zo dient er van te voren goed naar de maat gekeken te worden. De douchekraan is terug te vinden in 2 verschillende maten. Ze bestaan in 12 cm en in 15 cm Wil je graag water besparen tijdens het douchen? Bekijk dan hier ook onze waterbesparende douchekoppen.

Thermostaatkraan

Douchethermostaatkraan

Een thermostatische douchekraan zorgt voor een comfortabele douche. Het water wordt snel op temperatuur gebracht en daarnaast blijft de temperatuur gedurende jouw douchebeurt constant. Zo geniet je altijd van een warme, zorgeloze douche in jouw badkamer. Bij een thermostatische douchekraan is een douchekraanset nodig om de thermostaat compleet te maken. De thermostatische douchekraan en de douchkraansets zijn in verschillende designs verkrijgbaar.

Alle douchekranen
Douchekraanset

Douchekraanset

Met deze complete set haal je direct alles in huis voor een nieuwe douche. De sets bestaan uit een douchekraan, -kop, -slang en -stang. Afhankelijk van de set die jij kiest, bevat deze soms ook een thermostaat. Een douchekraanset heeft als voordeel dat alle onderdelen naadloos op elkaar aansluiten, dezelfde stijl hebben en je hoeft niet alle onderdelen bij elkaar te zoeken. Het is één complete set. Daarnaast is de douchekraanset vaak goedkoper dan een regendouche.

Alle douchekraansets

Tip! Een koele behuizing zorgt ervoor dat de douchekraan niet warmer dan een bepaalde temperatuur wordt, waardoor jij of je kinderen zich niet kunnen branden aan de behuizing.

Regendouche

Regendouche

Naast douchekraansets zijn er ook regendouchesystemen. Regendouchesystemen hebben een grote douchekop waardoor je dankzij de vele zachte waterstralen super comfortabel kunt douchen. In ons assortiment zijn de meeste regendouches complete sets, met zelfs soms een losse handdouche. Zo kies je zelf voor de douchebeleving waar je op dat moment zin in hebt. Bij een regendouche kun je kiezen uit een inbouw of opbouw regendouche. Meer weten of regendouches?

Alle regendouches Bekijk de adviespagina
Douchepaneel

Douchepaneel

Dit langwerpige paneel is voorzien van een aan/uitknop en een vaste douchekop. Daarnaast beschikt een douchepaneel vaak over extra functies, zoals een massagestand, zijdouche of een regendouche. Het strakke design past perfecte bij een moderne, industriële of designbadkamer. Een douchepaneel is een echte eyecatcher in jouw badkamer! Deze douchekraan met futuristische look is verkrijgbaar in verschillende formaten en kleuren.

Alle douchepanelen

Ga je voor een inbouw- of opbouw regendouche?

Wanneer je kiest voor een regendouche heb je de keuze uit een inbouw- of opbouwsysteem. Een opbouwsysteem is gemakkelijk in de douche te installeren of kan makkelijk ter vervanging van een oude opbouwdouche worden geplaatst. Een inbouwsysteem is moeilijker te plaatsen in een bestaande badkamer. Wanneer je je badkamer gaat verbouwen kan de inbouwregendouche in de muur worden geplaatst. Dit zorgt voor een minimalistische look. Alleen de douchekop en het bedieningspaneel zijn zichtbaar op de muur.


Extra product opties

Bij het maken van de keuze voor een douchekraan zijn er nog extra opties waar rekening mee kan worden gehouden:

  • Koele behuizing: Bij kranen met een koele behuizing wordt de behuizing niet warmer dan een bepaalde temperatuur. In de kraan wordt het hete water omgeven door koud water. Dit zorgt ervoor dat jij of je kinderen zich niet kunnen branden aan de behuizing.
  • Waterspaarstand: Veel douchesystemen hebben een waterspaarstand. Wanneer deze stand is ingeschakeld, bespaar je tot wel 50% op waterverbruik tijdens je douchebeurt. Goed voor je portemonnee en het milieu!
  • Antikalksysteem: Veel douchesystemen bevatten een antikalksysteem. Vuil en kalk kunnen gemakkelijk van het douchesysteem worden verwijderd. Hierdoor is het douchesysteem gemakkelijk in onderhoud.

Hulp nodig?

Kom je er zelf niet uit met de keuze voor de juiste douchekraan? Geen probleem! Onze adviseurs zijn telefonisch bereikbaar op telefoonnummer: 0416 - 791 005. Tijdens het telefoongesprek helpen onze specialisten jou met het maken van de juiste keuze.