Advies over regendouchesystemen

Een regendouchesysteem is één van de vele systemen die je kunt kiezen als je de keuze voor een douche maakt. Met een regendouchesysteem waan je je in een zachte zomerse regenbui en geniet je van extra luxe. Oftewel, je komt gegarandeerd extra ontspannen onder de douche vandaan! Wil jij hier ook van genieten, maar weet je niet waar je allemaal uit kan kiezen? Wij geven advies! Start de keuzehulp, beantwoord enkele vragen en vind snel een selectie regendouches die bij jou past.

Regendouche

1. Is een regendouche iets voor jou?

De eerste vraag die je jezelf als eerste moet stellen is of een regendouche wel echt iets voor jou is. Het typerende aan een regendouche is namelijk de zachte regenstraal. Er zijn mensen die hun voorkeur geven aan een harde douchestraal en in dat geval kun je beter kiezen voor een normale douche of voor een regendouchesysteem met meerdere straalsoorten, waarbij je kan switchen tussen een zachte regenstraal of bijvoorbeeld een harde massagestraal.

2. Welk type installatie heeft jouw voorkeur: opbouw of inbouw?

Bij het kiezen van een regendouchesysteem heb je keuze uit twee installatietypes: opbouw of inbouw. Een opbouwsysteem is een goede keuze als je bijvoorbeeld je badkamer gaat renoveren en op een eenvoudige wijze een regendouchesysteem wilt installeren. Inbouw vraagt vaak wat meer montagewerk, maar ziet er qua uitstraling super strak uit.

Opbouw regendouche

Opbouwsysteem

Bij een opbouwsysteem zie je de douchestang en thermostaatkraan op de wand van je muur zitten. Deze optie is qua montage de makkelijkste en snelste keus, helemaal wanneer je je huidige opbouwdouche wilt vervangen. Daarnaast kun je met deze optie de handdouche vaak op de glijstang bevestigen waarbij je de hoogte zelf kan instellen. Het nadeel van deze keus is dat de douchestang te zien is, wat er minder strak uitziet dan een inbouwsysteem.

Alle opbouwregendouches
Inbouwsysteem

Inbouwsysteem

Een inbouwsysteem is ideaal als je voor een minimalistische look wilt gaan je badkamer. De douchestang en de rest van de techniek is verwerkt in de muur waardoor je alleen de douchekop en knoppen ziet uitsteken. Het nadeel van deze optie is wel het extra montagewerk. Terwijl je een opbouwsysteem snel monteert of vervangt, kost de montage van een inbouwsysteem veel meer tijd. Daarnaast zijn inbouwsystemen over het algemeen duurder dan opbouwsystemen.

Alle inbouw douches

TIP! Kies een regendouche in een unieke kleur, zoals zwart, chroom of mat wit. Je regendouchesysteem is zo een echte eyecatcher in de badkamer.

Opbouw en inbouw regendouches

star star star star star star star star star star 61 reviews
Adviesprijs 529,00
prijs 248,99
truck Dinsdag gratis bezorgd
Saqu Dream Doucheset Chroom
star star star star star star star star star star 5 reviews
Adviesprijs 709,00
prijs 336,99
truck Dinsdag gratis bezorgd
Ben Lavion 250 regendoucheset gestructureerd zwart
star star star star star star star star star star 17 reviews
Adviesprijs 1.941,00
prijs 1.033,78
truck Dinsdag gratis bezorgd
Grohe Grohtherm SmartControl Perfect regendoucheset met Rainshower 310 SmartActive chroom
star star star star star star star star star star 297 reviews
Adviesprijs 2.448,00
prijs 899,00
truck Dinsdag gratis bezorgd
star star star star star star star star star star 61 reviews
Adviesprijs 469,00
prijs 223,99
truck Dinsdag gratis bezorgd
Ben Lavion 250 Inbouw Regendoucheset Geborsteld Nickel
star star star star star star star star star star 14 reviews
Adviesprijs 1.643,00
prijs 985,80
truck Dinsdag gratis bezorgd
Diameter regendouche

3. Welke diameter van de hoofddouche kies je?

De diameter van de hoofddouche bepaalt je douchecomfort. Hoe groter (en luxer) de hoofddouche, hoe meer straaltjes water de douchekop zal doorlaten waardoor je comfortabeler doucht. Let er wel op dat over het algemeen geldt dat hoe groter de hoofddouche, hoe meer water je verbruikt. Wil je wel genieten van een grote luxe regendouchekop, maar liever niet teveel water verspillen? Overweeg dan een regendouchesysteem met een technologie waarbij lucht wordt aangezogen via de hoofddouche. Deze lucht wordt vermengd met het water waardoor je toch geniet van een zachte, volle waterstraal, maar minder water verbruikt. De Hansgrohe douches met AirPower zijn hier een goed voorbeeld van.

4. Is jouw warmwaterinstallatie geschikt voor een regendouche?

Zoals je hierboven al leest, verbruikt een regendouche vaak meer warm water dan een reguliere douche. Over het algemeen geldt dan ook, hoe groter de douchekop of hoe meer stralen tegelijk, des te meer warm water nodig is voor een volle straal. Je warmwaterinstallatie moet hiertegen bestand zijn. De meeste douchesystemen functioneren vanaf een minimale doorstroming van 7 tot 10 liter per minuut. Een standaard warmwaterinstallatie levert zo’n 10 (CW3) tot 13,5 (CW4) liter gemengd water per minuut (bij 38 graden Celcius). Controleer daarom of jouw warmwaterinstallatie genoeg warm water levert.

TIP! Omdat een regendouche vaak meer water verbruikt, is het ook belangrijk dat je afvoer hierop ingesteld is. Kies dus een afvoer met een grotere capaciteit.



tweegreeps bediening regendouche

5. Verschillende soorten bedieningsmogelijkheden

Je hebt keuze uit verschillende bedieningsmogelijkheden. Afhankelijk van jouw voorkeur, maak je een keus uit ééngreepsbediening, tweegreepsbediening of bedieningsknoppen, zoals SmartControl.

  • Eéngreepsbediening: met één greep bedien je zowel het watervolume als de watertemperatuur.
  • Tweegreepsbediening: met de ene greep bedien je het watervolume terwijl je met de andere greep de watertemperatuur regelt. Deze optie zul je het vaakst tegenkomen.
  • Bedieningsknoppen: er zijn tegenwoordig ook regendouchesystemen die je bedient door middel van knoppen, zoals de Grohe SmartControl regendouches.Je hebt dan verschillende drukknoppen waarmee je de douche kan starten/pauzeren/uitzetten, de straalsterkte kan instellen of kan wisselen tussen verschillende straalsoorten of uitgangen (zoals de hoofd- en handdouche). Bovendien onthoudt SmartControl je douche voorkeur, super handig!

6. Regendouches met verschillende straalsoorten

Bij veel regendouches in ons assortiment kun je kiezen uit verschillende straalsoorten. Denk hierbij aan een pulserende massagestraal, een harde straal of een waterbesparende straal. Wanneer je met meerdere mensen gebruik maakt van de douche, is het handig om een systeem te kiezen met meerdere straalsoorten. Ook is een harde straal handig wanneer je bijvoorbeeld shampoo uit lang haar wilt spoelen. Hieronder zie je een aantal verschillende straalsoorten van Grohe regendouches:

Rain spray
Rain spray
Activerain spray
Activerain spray
Smartrain spray
Smartrain spray
Waterfall spray
Waterfall spray
Jet spray
Jet spray
Champagne spray
Champagne spray
Bokoma spray
Smartrain spray
Triomassage spray
Waterfall spray
Omstelinrichting

7. Wanneer heb je een regendouche met omstelling nodig?

Wil jij graag een regendouche waarbij je kunt kiezen tussen verschillende straalsoorten of waarbij je kunt switchen tussen de hoofd- en handdouche? Kies dan voor een thermostaatkraan met omstelinrichting. Een omstelinrichting maakt het mogelijk om te switchen tussen de uitlopen van de kraan en dit is dus nodig wanneer een kraan meerdere functies heeft: zoals een baduitloop met handdouche, of een regendouche en hoofddouche.

8. Extra luxe opties

Net zoals bij reguliere douches, kun je bij regendouchesystemen ook kiezen voor extra productopties:

  • Antikalksysteem: Regendouches met een antikalksysteem zijn gemakkelijker in onderhoud. Kalk en vuil veeg je gemakkelijk weg met een zachte doek en jouw regendouche blijft er mooi, glanzend uitzien.
  • Waterspaarstand: Veel regendouchesystemen hebben een waterspaarstand. Wanneer je deze stand inschakelt, bespaar je soms tot wel 50% op het waterverbruik. Niet alleen milieuvriendelijk, maar ook gunstig voor je portemonnee!
  • Koele behuizing: Kranen met een koele behuizing vind je bij ons meestal terug met de naam CoolTouch of Cooled Body. Het heet water in de kraan wordt namelijk omgeven door een koud water kanaal. Dat zorgt ervoor dat je je handen niet verbrandt door het vastpakken van een te hete kraan. Helemaal voor kinderen is dit extra veilig.
  • Met douchegarnituur: Wanneer een regendouche wordt geleverd met douchegarnituur, zit hier vaak een handdouche, handdouchehouder en doucheslang bij geleverd. Dit vind je terug in de omschrijving. Twijfel je? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Let op! Kies een regendouche in een unieke kleur, zoals zwart, chroom of mat wit. Je regendouchesysteem is zo een echte eyecatcher in de badkamer.

Hulp nodig?

Hulp nodig bij het kiezen van je regendouchesysteem? Gebruik dan onze keuzehulp door middel van onderstaande knop. Daarnaast staat onze klantenservice ook altijd voor je klaar! Onze sanitair specialisten helpen je graag al je antwoorden te beantwoorden en zorgen ervoor dat je de goede keuze maakt.