Friese witjes

Friese witjes. De naam alleen al brengt associaties van gezelligheid met familie in een warme, knusse ruimte. Je geeft je badkamer of keuken die leuke en authentieke oudhollandse stijl met Friese witjes. De ambachtelijke wandtegeltjes met de charmante oneffenheden zijn er in verschillende tinten wit en motieven. Ontdek deze bijzondere tegeltjes bij Saniweb.

34 producten
Pagina
34 producten
Pagina

Wat zijn Friese witjes?

Friese witjes gaan terug naar ongeveer vier eeuwen geleden. De meeste tegels waren in die tijd afkomstig uit het Nabije Oosten. Om ook de Nederlandse markt te bedienen, ging men in Friesland tegels maken van verse klei overgoten met witachtig tinglazuur. Deze witte tegels werden gedoopt als Friese witjes. Oorspronkelijk waren de tegeltjes standaard 13 x 13 cm. Tegenwoordig bestaan er meerdere maatvoeringen, maar zien we nog steeds de verschillende tinten wit terug. Net als de kleine barstjes en de grillige kanten die deze tegeltjes zo authentiek maken.

Verschillende soorten verkrijgbaar

Bij Saniweb vind je Friese witjes in zowel de originele maatvoering als een aantal afwijkende afmetingen. Zo zijn ze verkrijgbaar in verschillende tinten wit, stijlvol hoogglans en het typische Friese craquelé, de kleine barstjes. Het natuurlijk ongepolijste karakter van de tegels zorgt voor de authentieke uitstraling. Wil je graag wat kleur of motief aan de wand? Dan kun je kiezen voor een van de decoratieve tegels met de typische Delfts blauwe tinten of andere leuke, vrolijke kleurtjes.

Toepassingen van Friese witjes

Friese witjes zijn wandtegels die het best tot hun recht komen als achterwand in de keuken met bijvoorbeeld effen tegels in combinatie met decortegels. De natuurlijke, ongepolijste look geeft je keuken een landelijke uitstraling. Maar ook in de badkamer of het toilet geven deze Friese witjes een gezellige sfeer. In combinatie met bijvoorbeeld een bad op pootjes waan je je in een oudhollandse badkamer.

Bekijk de producten

Wil jij graag je badkamer, keuken of toilet betegelen met deze landelijke en leuke Friese witjes? Bekijk dan het assortiment in de webshop van Saniweb. Daarnaast profiteer je van de beste prijs en wordt je product gratis thuisbezorgd (bij bestellingen boven 50,-) op een moment dat het jou uitkomt.