Douchebad

Een douchebad is handig voor wie in een kleinere badkamer graag de keuze heeft uit snelle opfrisbeurten en ultieme rustmomenten. Douchebaden bieden wat meer ruimte dan een ligbad, wat het douchen comfortabel maakt. Bekijk hier het uitgebreide assortiment douchebaden bij Saniweb en kies voor een model dat bij jou past.

Tip: Advies over baden

87 producten
87 producten

De voordelen van een douchebad

Een douchebeurt is snel, waardoor je 's ochtends binnen de kortste keren klaar bent om aan je dag te beginnen of 's avonds heerlijk fris in bed stapt. Een bad is juist heerlijk voor de momenten waarop je echt tijd hebt om even tot rust te komen. De keuze voor een douchebad wordt daarom vaak gemaakt door mensen met een kleinere badkamer. Dat je over minder ruimte beschikt, zegt namelijk niks over de verschillende mogelijkheden die er zijn. Een douchebad biedt je voldoende ruimte om heerlijk te badderen, maar is ook wat breder voor de dagelijkse douchebeurt. Op deze manier combineer je twee idealen zonder onnodig veel ruimte te gebruiken.

Waar dien je op te letten bij de aanschaf van een douchebad?

Bij de aanschaf van een douchebad is het uiteraard van belang om te letten op de afmetingen. In een kleinere badkamer is het slim om zoveel mogelijk loopruimte te behouden, terwijl een wat groter douchebad fijn is voor langere mensen. Hiernaast is het belangrijk om een lange glijstang aan te schaffen, zodat de douchekop hoog genoeg geplaatst kan worden voor een douchebeurt.