Advies over de douchewc

Douchewc’s groeien in populariteit in Nederland. Dat is niet zo vreemd, want als je eenmaal het comfort en de hygiëne van reinigen met water hebt ervaren, wil je niets anders meer dan het schone gevoel van een douchewc. Lees verder en kom meer te weten over douchewc’s.

1. Hoe werkt een douchewc?

De toiletbril van een douchewc heeft een bidetfunctie en zorgt ervoor dat na elk toiletbezoek het onderlichaam met water gereinigd wordt en vervolgens met warme lucht gedroogd wordt. Een hygiënische oplossing, omdat water nu eenmaal beter schoonmaakt dan wc-papier. Ook zorgen de verschillende standen van de waterstraal en de waterdruk ervoor dat je optimaal schoonspoelt. De bediening van deze verschillende standen doe je met een afstandsbediening of via het bedieningspaneel op het toilet. Na het schoonspoelen zet je de warme föhn aan om te drogen. Comfortabeler en schoner kan niet. En omdat je geen wc-papier meer nodig hebt, ook nog eens heel duurzaam!

3. Hoe kies je de juiste complete douchewc?

Een complete douchewc bestaat uit een toiletpot en wcbril met douchefunctie. Douchewc’s zijn verkrijgbaar als wandcloset of staand model in verschillende kleuren en types. Als je badkamer of toiletruimte van stroom en water is voorzien, kun je meteen je douchewc installeren. Bij Saniweb kun je kiezen uit een ruim assortiment A-merken afhankelijk van je specifieke wensen.Complete douchewc
Alle douchewc's

4. Over welke functies beschikt een douchewc?

Er zijn verschillende soorten douchewc’s waaruit je kunt kiezen. Deze douchewc’s kunnen allemaal voorzien zijn van verschillende functies. Wij hebben er hiervan een aantal op een rijtje gezet:

Afstandsbediening douchewc

Met afstandsbediening

Draaikolk spoeling

Grondige spoeling

Verwarmde toiletbril

Verwarmde toiletbril

Douche wc

Warme luchtföhn

 • Met afstandsbediening. Door de overzichtelijke afstandsbediening kun je met één klik op de knop je persoonlijke watertemperatuur, de intensiteit van de douchestraal en de positie van de douchearm instellen.
 • Oriëntatieverlichting. ‘s Nachts naar de wc gaan, wordt een stuk prettiger met een douchewc die is voorzien van oriëntatieverlichting. Deze verlichting schijnt van het toilet op de grond waardoor je je weg gemakkelijk kan vinden zonder het licht aan te doen.
 • Instelbare waterstraalsterkte. Dankzij de instelbare stand van de douchearm kun je deze op de voor jou perfecte afstand instellen.
 • Programmeerbare gebruikersprofielen
 • Automatische douchekopreiniging. De automatische douchekopreiniging garandeert je ieder toiletbezoek een schone douchekop.
 • Instelbare stand van de douchearm. Dankzij de instelbare stand van de douchearm kun je deze op de voor jou perfecte afstand instellen.
 • Instelbare watertemperatuur. De temperatuur van het water kan naar wens worden ingesteld.
 • Oscillerende douche. De oscillerende douche zorgt voor een bijzonder grondige en weldadige reiniging.
 • Ladydouche. Dankzij de aparte ladydouche kun je ook kiezen voor een bijzonder verfijnde douchestraal.
 • Luchtzuivering. Dankzij de luchtzuivering behoud je een blijvend frisse geur in en rondom het toilet.
 • Automatische bediening van de wc deksel. De wc deksel sluit en opent automatisch wanneer het toilet in gebruik wordt genomen.
 • Softclose. Dankzij softclose sluit het toiletdeksel altijd zachtjes.
 • Quickrelease. De toiletzitting en –deksel zijn beide in een handomdraai van de toiletpot te verwijderen, waardoor het toilet goed kan worden schoongemaakt.
 • Gebruikersherkenning. Dankzij de gebruikersherkenning worden functies zoals het waterverwarmingssysteem, de verwarming van de wc-zitting en het oriëntatielampje pas ingeschakeld wanneer het toilet in gebruik is. Dit voorkomt energieverspilling.
 • Warme luchtföhn. De föhn droogt na een toiletbezoek. Hierdoor hoef je niet je handen te gebruiken, extra hygiënisch!
Alle douchewc’s

Wil je meer weten?

Ben geïnteresseerd geraakt in een hygiënische douchewc en wil je graag meer weten? Neem dan contact op met onze specialisten. Zij helpen je graag verder!