Waterbesparende douchekop
Filteren
2 producten

Een waterbesparende douchekop is een milieuvriendelijke douchekop waarmee je op je energierekening kan besparen. Je bespaart al snel tot 50 procent aan water tijdens je douchebeurt! Wil je ook graag milieuvriendelijk douchen? Bekijk de zuinige douchekoppen hieronder.

Hansgrohe Crometta s 240 showerpipe reno met ecosmart
Hansgrohe Crometta s 240 showerpipe reno met ecosmart
2 reviews
Adviesprijs 564,00
prijs 403,53
Op voorraad
Technische tekening, Hansgrohe Croma E 1 straal showerpipe ecosmart chroom, 27289000
Hansgrohe Croma E 1 straal showerpipe EcoSmart chroom
Adviesprijs 545,00
prijs 450,99
Leverbaar
Niet gevonden wat je zocht?
2 producten

Hoe werkt een waterbesparende douchekop?

Een waterbesparende douchekop beschikt bijvoorbeeld over een ingebouwde begrenzer. Met behulp van een aerator wordt lucht toegevoegd aan de waterstraal. Hierdoor wordt minder water verbruikt tijdens je douchebeurt. Bang dat je inlevert op douchecomfort? Maak je geen zorgen! Door de toegevoerde lucht merk je hier niets van, het heeft geen invloed op de straalsterkte.

Waterverbruik

Gemiddeld verbruikt een normale douchekop ongeveer tussen 9 á 11,5 liter water per minuut. Een regendouche verbruikt zelfs 20 á 25 liter per minuut! Dit verbruik wordt drastisch naar beneden gehaald met een waterbesparende douchekop. Waterbesparende douchekoppen verbruiken zo’n 4,3 tot 6,9 liter per minuut. Een waterbesparende regendouche verbruikt maximaal 11,5 liter per minuut, of beschikt over een waterbesparende functie zoals een waterspaarstand of geïntegreerde doorstroombegrenzer.

Waterbesparende douchekoppen van topmerken

Bij Saniweb vind je een ruim assortiment van waterbesparende douchekoppen van topmerken. Zo weet je zeker dat je niet alleen minder water verbruikt, maar ook in kwaliteit goed zit. Hoogwaardige merken waterbesparende douchekoppen die bij ons verkrijgbaar zijn, zijn onder andere Grohe en Hansgrohe. Waterbesparende douchekoppen van Grohe vallen allemaal onder de noemer Grohe EcoJoy douches. EcoJoy douches verbruiken minder water en energie door de geïntegreerde doorstroombegrenzer. Waterbesparende douchekoppen van Hansgrohe zijn voorzien van AirPower. Bij deze techniek wordt er via de douchekop lucht aangezogen. Deze lucht wordt in het water geïnjecteerd waardoor de druppels voelbaar lichter en zachter zijn, een stuk comfortabeler dus!

Hoeveel energie bespaar ik?

Doordat er minder water wordt verbruikt bij deze duurzame douchekoppen, is er ook minder energie nodig om het water te verwarmen. Hierdoor zal ook de energierekening lager uitvallen ten opzichte van een gewone douchekop. Met een waterbesparende douchekop bespaar je €80 euro in een twee persoons huishouden. Ben jij onderdeel van een 4 persoons huishouden? Dan bespaar je al snel €160 aan gas en water. Wil jij weten wanneer jouw douche echt zuinig is? Kijk dan naar de doorstroomklassen. Klasse S is gemiddeld, deze douches verbruiken maximaal 11,5 liter per minuut. Een zuinige douchekop is voorzien van klasse Z, deze verbruikt maximaal 6,9 liter.

Designs en kleuren

Waterbesparende douchekoppen zijn niet alleen praktisch en beter voor het milieu, ze zijn ook erg stijlvol. Bij Saniweb vind je een ruim assortiment waterbesparende douchekoppen in verschillende designs en kleuren. Denk daarbij aan strakke, vierkante designs en elegante, ronde douchekoppen. Zwarte waterbesparende douchekoppen sluiten volledig aan op de trend van dit moment. Ook deze vind je terug in ons assortiment! Zwart is een stijlvolle, trendy kleur die elke badkamer pimpt.

Welke waterbesparende douchekop kiezen?

Als je kiest voor een waterbesparende douchekop, zul je merken dat er ruime keuze is. Maar welke moet je nu kiezen? Kijk allereerst naar de doorstroomklasse van een douchekop. Een waterbesparende douchekop die 7 liter per minuut verbruikt, verbruikt alsnog 30% meer dan een douchekop die 5 liter per minuut verbruikt. Daarnaast is het belangrijk om na te gaan welke soort douchekop je wil. Liever een handdouche of een regendouche? Beiden zijn mogelijk. Tot slot wil het oog natuurlijk ook wat. Kies er één met een design en kleur die stijlvol aansluit op jouw badkamer!

Op zoek naar een waterbesparende regendouche?

Lijkt een waterbesparende regendouche jou wel wat? Ook deze zijn verkrijgbaar bij Saniweb. De waterbesparende regendouches zijn verkrijgbaar in diverse formaten, kleuren en designs. Zo weet je zeker dat er een tussen zit die bij jou past!

Waterbesparende douchekop kopen

Ben je op zoek naar een waterbesparende douchekop? Bij Saniweb vind je een ruim assortiment. Heb je het product gevonden dat je zocht? Bestel het dan snel en eenvoudig in onze webshop. Je profiteert daarbij van een scherpe prijs en een snelle levering op een moment dat het jou uitkomt.