Kleur op kleur

Kleur op kleur

13 april 2022

Kleur in de badkamer! Er is niets vrolijkers dan dat. Als we spreken over kleur in het interieur dan zijn er 3 soorten combinaties. We hebben ton sur ton kleuren combinaties, bij deze combinatie is er één kleur gekozen die in meerdere tinten is uitgevoerd. Harmonieuze kleuren, hierbij kies je kleuren die dicht bij elkaar liggen maar wel verschillen van elkaar. In deze blog gaan we in op de laatste combinatie: contrasterende kleuren. Deze kleurencombinaties zijn tegenpolen van elkaar. Durf jij het aan?

Roze tegeltjes Iris Ceramica
tegelstroken""

De basis

Alle kleurencombinaties zijn mogelijk! Door de kleuren die tegenover elkaar liggen op de kleurencirkel te combineren kun je ervoor zorgen dat ze elkaar versterken. Voorbeelden zijn: blauw en oranje, rood en groen of geel en paars. Maar ook zwart en wit zijn contrasterende kleuren van elkaar. We beginnen met de basis. Welke kleur kies jij als basis en hoe laat je die terugkomen? In het assortiment van Saniweb hebben we tal kleurrijke wand- en vloertegels . Er is keuze genoeg om helemaal los te gaan. Neem een voorbeeld aan de Sartoria. Bij Sartoria is geen kleur te gek. Wat is jouw favoriete kleur en kies je als basis van jouw badkamer?

Tegeltjes in kleurtjes
Wandtegel Sartoria Vernici 5x25x1 cm Mustard Mayo 0,6 M2
Wandtegel Sartoria Vernici 5x25x1 cm Berry Darquiri 0,6 M2
Wandtegel Sartoria Vernici 5x25x1 cm Salty Harbor 0,6 M2
Wandtegel Sartoria Vernici 5x25x1 cm Jungle Jam 0,6 M2

Het contrast

Als de basis is gelegd kunnen we de contrastkleur aanbrengen Ook kan er worden gekozen om door middel van een andere soort tegel een contrast aan te brengen. Kies bijvoorbeeld voor 1 muur of deel van de muur in een contrasterende kleur. Contrast kan ook direct een accent leggen. Kies dan bijvoorbeeld een nisje of het muurtje achter je toiletpot in gekleurd mozaïek of hexagon.

Gele tegeltjes
Wandtegel L'Antic Colonial Nazari 11,5x11,5 cm marrakech 0,4 M2
Roze tegeltjes
Spaanse wandtegel L'Antic Nazari 11,5x11,5cm Asilah
Groene tegeltjes
Wandtegel L'Antic Colonial Nazari 11,5x11,5 cm fes 0,4 M2

Meubel in kleur

Voor de echte waaghalzen kunnen de meubelen ook in kleur worden gekozen. Kies bijvoorbeeld een groene toiletpot, een gele waskom of een gekleurde radiator. Als het meubel in de contrasterende kleur wordt gekozen van de basis zal het meubel een echte blikvanger zijn. Ook kun je je accessoires in contrasterende kleuren nemen.

Villeroy wastafel
Villeroy & Boch Artis Opbouwkom 58x38x13 cm Indian Summer
Sealskin kleur op kleur
Sealskin Inc. Douchedeur draai 90x200 cm Mat Zwart

Gekleurde kranen

Ook is het mogelijk om alle kranen en accessoires in je badkamer dezelfde kleur te maken. Zo kun je gaan voor goud, brons, zwart en ga zo maar door. Ben lavion is een van de lijnen uit ons assortiment waarbij dit mogelijk is. Neem snel een kijkje! Ook heeft Grohe de Grohe Colors lijn uitgebracht. Hierbij kun je er ook voor zorgen dat alle kranen dezelfde kleur krijgen. Daarnaast zijn ook accessoires zoals een toiletborstel, spiegel, tandenborstelhouder en zeepbakje in dezelfde kleur uitgebracht. Dit zorgt voor een prachtig geheel!

Roze grohe
Grohe Grohtherm Smartcontrol 310 Comfortset inbouw regendoucheset Cube Hard Graphite Geborsteld
Groen badkamer
Essence New L-Size Inbouw Wastafelkraan 230mm Warm Sunset Geborsteld

De kleurrijkste kamer van het huis

Zit jij boordevol inspiratie om jouw badkamer de kleurrijkste ruimte van het huis te maken? Dan zit je goed bij Saniweb. Door gebruik te maken van onze zoekfilters op de website heb jij snel je favoriete kleur gevonden. Heb je vragen of advies nodig? Onze adviseurs staan voor je klaar en helpen je graag. Daarnaast profiteer je bij Saniweb van een uitgebreid assortiment, een snelle levering en altijd een scherpe prijs! Bekijk hieronder hoe onze klanten kleur hebben toegepast in hun badkamer.

13 april 2022 | Categorieën: Kleurinspiratie, Tips en ideeën

Bijpassende producten

Ben Segno hangtoilet met toiletbril Xtra glaze+ Free flush donker groen
star star star star star star star star star star 86 reviews
Adviesprijs 1.208,00
prijs 724,80
clock Leverbaar
Wandtegel Velsa Manara Clay 10x10 cm Tamir Turquesa 0,44 M2
star star star star star star star star star star 4 reviews
Adviesprijs 104,55
prijs 81,93 per m2
check-circle Op voorraad
Villeroy & Boch Artis Opbouwkom Ø 43x13 cm Bordeaux
Adviesprijs 946,00
prijs 662,20
clock Leverbaar
Sealskin Mind Pedaalemmer 20,2x25,2x48,4 cm Donkergroen
Adviesprijs 46,00
prijs 42,43
check-circle Snel leverbaar