Kleurrijke decortegels voor jouw badkamer

Kleurrijke decortegels voor jouw badkamer

3 april 2023

Decortegels is een verzamelnaam voor een heleboel vrolijke, gezellige tegeltjes die als accent in je interieur kunnen worden gebruikt. Denk aan hexagon tegels, visgraat tegels, metrotegels, Spaanse tegels, kiezels en pebbles. In deze blog stellen we je graag voor aan al deze soorten decortegels en bieden we je inspiratie om zelf ook aan de slag te gaan.

Coconut_tegeltjes
Wandtegel Sartoria Tbrick 5,2x16x1 cm Coconut 0,42M2
Cerulean
Wandtegel Sartoria Tbrick 5,2x16x1 cm Cerulean 0,42 M2

Print op print

Meer verschillende decortegels in één ruimte. Het klinkt misschien gewaagd maar het kan ook op een hele rustige en natuurlijke manier. Kies bijvoorbeeld 3 stukken wand uit die je betegeld met decortegels in kleuren uit dezelfde kleurenfamilie. Wil je wel helemaal los gaan, kies dan voor 3 verschillende vormen voor een extra speels en knallend effect. Durf jij het aan?

decortegels

Verschillende legpatronen door elkaar heen

Naast dat je met de vormen en kleuren van je decortegels kunt spelen kun je ook spelen met het legverband van je tegels. Zo kun je kiezen voor een visgraatmotief, Hongaarse punt of het blokverband. Maar ook het spelen met verschillende legverbanden in dezelfde ruimte kan een verrassend leuk effect geven. Denk bijvoorbeeld aan een visgraat legverband tegenover een horizontaal legverband. Door te spelen met legverbanden creëer je veel diepte in je ruimte. Zoals hieronder te zien is zijn de decortegels niet alleen maar bestemd voor de badkamer. Ook in je toiletruimte en keuken kun jij spelen met onze decortegels.

sartoria tegeltjes
Wandtegel Sartoria Tbrick 5,2x16x1 cm Sepia 0,42 M2

Maak je eigen moodboard

Het is enorm lastig om van tevoren te bepalen of je decortegel goed uitkomt in jouw ruimte. Naast dat onze adviseurs je kunnen helpen, kun je ook een moodboard maken. Vraag een staaltje aan van je tegels en een staaltje van je meubel. Zo kun je thuis goed kijken of het bij elkaar past.

moodboard
moodboard

Ton sur ton met decortegels

De letterlijke betekenis van ton sur ton is het kiezen van een kleur en deze uiten in verschillende tinten. Met decortegels kan dit een prachtig resultaat opleveren. Kies je vloertegels en wandtegels als basis en kies in een andere tint je decortegels uit. Op deze manier creëer je een ruimte met veel diepte.

decortegels

Een badkamer vol warmte en sfeer

Onder warme kleuren verstaan we rood, oranje, bruin en roze. Daartegenover staat blauw, groen, grijs en paars die dan weer juist wat koeler zijn. Kies dus voor een warme kleur om warmte te creëren. Als je je gehele badkamer in deze kleur betegeld kan het nogal druk zijn, daarom is het ideaal om een warme kleur toe te passen in decortegels! Kies voor een warm visgraat tegeltje of hexagon tegel en plaats deze op een muur waar je accent wilt leggen. Warmte creëer je ook door zachte en natuurlijke materialen in je ruimte toe te passen. Ga dus bij voorkeur voor een houten badkamermeubel en leg je handdoeken in het zicht.

decortegels Sartoria
Wandtegel Sartoria Tbrick 5,2x16x1 cm Apricot 0,42 M2

Niks mis, met een decortegel in je nis!

Is jouw badkamer wat kleiner of wil je niet te veel decortegels in je badkamer verwerken? Kies dan voor wat decortegels in een nis. Zo creëer je op een subtiele manier heel veel sfeer. Het grootste voordeel is dat als je het beu bent je het gemakkelijk kunt overtegelen met weer een andere tegel. Kijk ook eens naar de mogelijkheden met mozaïek in een nis. Dit is een veel gekozen manier om jouw nis accent te geven. Bij een nis zijn vaak ook tegelprofielen nodig. Bij Saniweb hebben wij deze in verschillende kleuren. Kies een kleur die de kleuren van jouw decortegels accentueren voor een schitterend eindresultaat.

decortegels

Een kijkje bij onze klanten binnen

Zoals je kunt lezen zijn er enorm veel mogelijkheden en kan er eindeloos gecombineerd worden met decortegels. Bekijk hieronder welke keuzes onze klanten hebben gemaakt. Van toiletruimte tot badkamer en van een klein stukje tot een hele muur. Overal zijn decortegels te vinden, nu jij nog!

3 april 2023

Bijpassende producten

Wandtegel L'Antic Colonial Nazari 11,5x11,5 cm marrakech 0,4 M2
Wandtegel L'Antic Colonial Nazari 11,5x11,5 cm marrakech 0,4 M2
prijs 90,00 per m2
check-circle Snel leverbaar
Wandtegel Terre d'Azur Gerona 7.5x30 cm lake green 0,49 M2
Spaanse wandtegel Terre d'Azur Gerona 7,5x30cm Lake Green
star star star star star star star star star star 1 reviews
Adviesprijs 106,00
prijs 74,84 per m2
clock Leverbaar
Wandtegel Velsa Manara Clay 10x10 cm Sidi Salt 0,44 M2
star star star star star star star star star star 2 reviews
Adviesprijs 104,55
prijs 88,75 per m2
check-circle Op voorraad
Vloertegel Sartoria Romanza 20x20x1 cm Bella 0,67 M2
prijs 70,15 per m2
clock Leverbaar