De Marokkaanse badkamer

De Marokkaanse badkamer

29 september 2022

De Marokkaanse stijl kenmerkt zich door zijn prachtige, exotische kleuren en rijkelijke vormgevingen. De Moorse architectuur is in deze stijl terug te zien en de vormgeving geeft je het gevoel dat je wegdroomt op deze zonnigebestemming. Het is dan ook niet gek dat er steeds vaker wordt gekozen voor Marokkaanse invloeden in woningen. Voornamelijk in de badkamer is dit een veel gekozen optie. De badkamer is namelijk een plek waar de warme sferen en het echte wellness gevoel zeer welkom zijn. Benieuwd hoe je deze sfeer creëert? Ontdek het bij Saniweb!

Marokko
Spaanse wandtegel L'Antic Nazari 11,5x11,5cm Asilah
Wandtegel Sartoria Tbrick 5,2x16x1 cm Eucalyptus 0,42 M2
Spaanse wandtegel L'Antic Nazari 11,5x11,5cm Chauen
Ben Mandana Wastafelkraan draaibaar Geborsteld Koper
Ben Segno hangtoilet Xtra glaze+ Free flush mat beige
Tiger Tune toiletrolhouder geborsteld messing
Grohe Essentials Zeepschaal met houder 7,2x10,7x5,4 cm Cool Sunrise Geborsteld

De stijl

De Marokkaanse stijl wordt gekenmerkt door een grote verscheidenheid aan architectonische invloeden afkomstig uit verschillende perioden. Deze elegante en kleurrijke vormgevingen zien we terug in diverse interieurstijlen. Op diverse manieren kun je Marokko naar jouw badkamer halen. Denk aan unieke accessoires, kleurrijk sanitair en vooral de Marokkaanse tegeltjes wanen je echt op vakantie naar dit prachtige land.

Het Marokkaanse kleurenpalet

Typische Marokkaanse kleuren zijn kobaltblauw, aquamarijn, turquoise, smaragdgroen, saffraan en karmijnrood. Deze kleuren hebben een kleurrijke uitstraling gemeen. De kleuren en producten in het interieur mogen goed opvallen. Dit is dan ook de reden dat er naast de opvallende kleuren ook veel wordt gekozen voor glanzende materialen. Denk aan gouden kranen, een koperen doucheset of chromen accenten.

Gouden kraan mandana
Ben Mandana Wastafelkraan draaibaar Geborsteld Messing
Kraan koper Mandana
Ben Mandana Wastafelkraan draaibaar Geborsteld Koper

Diepte creëren

Kleurrijke waskommen met printjes zijn ook veel terug te zien in de Marokkaanse badkamer. Neem een voorbeeld aan de Bathco waskom Castellon. Deze heeft een unieke print en is voorzien van een zachtblauwe tint. Deze past perfect bij de Marokkaanse stijl. Maak de waskom af met een glimmende gekleurde kraan en jouw badkamer is tot in de puntjes gestyled. Zie hieronder hoe onze klanten bronzen en gouden kranen in hun ruimte laten terug komen.

Marokkaanse tegels

Met Marokkaanse tegeltjes creëer je een zeer unieke uitstraling in de ruimte. Marokkaanse tegeltjes zijn namelijk handgemaakt en geglazuurd, waardoor geen een tegel hetzelfde is. Hierdoor breng je een authentiek geheel en een warme uitstraling naar de ruimte. Dankzij de talloze mogelijkheden in kleuren en formaten kun je hier alle kanten mee op. Je bepaalt hierdoor zelf de sfeer en mate van warmte in de ruimte. De Marokkaanse tegeltjes zijn ook toe te passen in je keuken als achterwand.

Tegeltjes vierkant
Spaanse wandtegel L'Antic Nazari 11,5x11,5cm Chauen
Blauwe tegeltjes
Wandtegel Velsa Manara Clay 10x10 cm Meknes Marine 0,44 M2

Unieke Marokkaanse meubels

Qua meubels kun je veel kanten op in de Marokkaanse stijl. Vooral houten badkamermeubels zijn in deze interieurstijl erg geliefd. Denk aan donker hout dat zorgt voor een authentieke en warme sfeer in deze omgeving. Op de houten meubels hoeven niet perse de nerven zichtbaar te zijn. Een houten meubel beschilderd met een kleur kan natuurlijk ook! De meubels mogen daarnaast gerust voorzien zijn van een opvallend patroon. Op zoek naar een unieke blikvanger in de Marokkaanse badkamer? Het houten badkamermeubel kan perfect worden gecombineerd met een kraan van Ben Lavion en een Ben Stradius waskom in dezelfde kleur.

Donker meube;l
licht houtlook meubel

Ontdek de unieke producten bij Saniweb

Wil je jouw badkamer een unieke, Marokkaanse uitstraling geven? Neem dan eens een kijkje tussen de producten van Saniweb. Verzamel de mooiste producten bij elkaar en stel jouw nieuwe badkamer samen. Heb je advies nodig bij het combineren van producten? De online adviseurs staan graag voor je klaar om jouw droombadkamer samen te stellen.

29 september 2022 | Categorieën: Badkamer, Toilet, Doucheruimte, Badkamerstijlen, Toiletstijlen

Bijpassende producten

Grohe Essentials Handdoekhaak Warm Sunset Geborsteld
Grohe Essentials Handdoekhaak Ø 5,4x4,5 cm Warm Sunset Geborsteld
star star star star star star star star star star 16 reviews
Adviesprijs 44,00
prijs 34,82
truck Dinsdag bezorgd
Ben Lavion 2-gats inbouw wastafelkraan afdekset Geborsteld Messing
star star star star star star star star star star 7 reviews
Adviesprijs 359,00
prijs 215,40
truck Dinsdag gratis bezorgd
Wandtegel Sartoria Vernici 5x25x1 cm Jungle Jam 0,6 M2
star star star star star star star star star star 7 reviews
prijs 100,00 per m2
check-circle Snel leverbaar
Ben Lavion 250 Cool regendoucheset met 4 straalsoorten Ø25cm geborsteld messing
star star star star star star star star star star 17 reviews
Adviesprijs 1.951,00
prijs 1.111,79
truck Dinsdag gratis bezorgd