Vermogen radiator berekenen

Natuurlijk willen we allemaal een optimaal verwarmde ruimte: het is daarom van belang dat je vooraf het juiste vermogen van de radiator berekent. Dit kan gemakkelijk met onze radiatorcalculator! Vul hieronder de afmetingen van de ruimte in en geef aan hoe goed de ruimte is geïsoleerd.


Bekijk direct de radiatoren die passen bij het berekende vermogen:


22 graden: de calculator gaat uit van 22 graden. Wil je de badkamer graag warmer stoken? Dan heb je meer wattage nodig. Wil je de radiator gebruiken in bijvoorbeeld de woonkamer tot een temperatuur van 20 graden? Dan heb je minder wattage nodig.


Vermogen van je verwarming berekenen: houd hiermee rekening

De berekening voor het benodigde aantal Watt van de radiator hangt ook af van hoe goed de ruimte geïsoleerd is. Zo is een badkamer of slaapkamer met enkel glas over het algemeen slechter geïsoleerd dan bijvoorbeeld de woonkamer. Dat betekent ook dat je voor deze ruimtes een radiator met een hogere capaciteit nodig hebt. Hier houdt onze calculator rekening mee. Bekijk hieronder welke formule bij welke situatie hoort.

  • Goed geïsoleerd: L x B x H = uitkomst x 60 watt (op basis van 22 graden).

    Denk hierbij aan dubbele beglazing en goed isolatiemateriaal om warmteverlies te minimaliseren.

  • Gemiddeld geïsoleerd: L x B x H = uitkomst x 80 watt (op basis van 22 graden).

    De badkamer heeft enige isolatie, maar het kan beter om de efficiëntie te verbeteren.

  • Slecht geïsoleerd: L x B x H = uitkomst x 100 watt (op basis van 22 graden).

    De muren, vloeren en plafonds hebben minimale tot geen isolatie, en de ramen zijn gemaakt van enkel glas.

Bekijk ons assortiment

Ben je op zoek naar een radiator voor in je badkamer of voor in een andere ruimte in huis? Neem een kijkje in ons uitgebreide assortiment. Beschik je niet over een centrale verwarming, maar wil je toch genieten van een warme ruimte? Kijk dan eens bij onze elektrische radiatoren. Het aantal Watt voor een elektrische verwarming kan ook door middel van bovenstaande formule worden berekend.

Handdoekradiator Designradiator Elektrische radiator Paneelradiator Plintradiator

Onze klantenservice staat voor je klaar

Zoals je merkt is de berekening van het vermogen van de radiator afhankelijk van meerdere factoren. Mocht je er zelf niet uitkomen of heb je vragen met betrekking tot de hoeveelheid Watt voor een radiator in bijvoorbeeld een minder geïsoleerd huis? De online adviseurs van Saniweb staan altijd voor je klaar en helpen je hier graag bij. Neem contact op met onze klantenservice en geniet binnen no time van een heerlijke, verwarmde ruimte.

Bekijk meer radiatoradvies: