Hoeveel energie verbruikt een Quooker?

Quooker energieverbruik per jaar

Een kokendwaterkraan van Quooker is in alle opzichten een verantwoorde aanschaf vanwege de duurzaamheid. De exacte energie die je verbruikt of bespaart, is niet voor iedereen hetzelfde. Energieverbruik hangt af van verschillende factoren, zoals het soort warmwatervoorziening. Heb je een hoogrendementsketel of een keukenboiler? Het aantal liter water dat per dag wordt verbruikt, verschilt ook per persoon. Wil je weten hoeveel energie, water en geld je kunt besparen? Doe de bespaarcheck en vergelijk de kosten die je nu maakt met de kosten van een Quooker.

Energieverbruik Quooker
Energieverbruik Quooker

Energieverbruik Quooker vs waterkoker

De kans is groot dat je met een Quooker minder energie verbruikt dan met een waterkoker. Het water in de Quooker kun je precies meten, terwijl je in een waterkoker snel meer water doet dan nodig is. De Quooker houdt het water op een temperatuur van 110°C in een reservoir onder het aanrecht, deze warmte kan nergens heen. Een Quooker is namelijk vacuümgeïsoleerde. Dit wil zeggen dat de lucht in het reservoir ijl wordt en daardoor de warmte nergens heen kan. Hierdoor heeft een Quooker maar weinig (ongeveer 10 watt) energie nodig om het water in het reservoir boven het kookpunt te houden.

Stroomverbruik Quooker Combi

Bespaar energie met een Quooker Combi (+). Deze reservoirs leveren zowel kokend als warm water. Gebruik dit als keukenboiler en je hebt altijd direct warm water. De Combi (+) is in 2 gevallen sterk aan te raden.

  • Keukenboiler: Wanneer je een keukenboiler hebt. Het reservoir vermengt koud leidingwater met kokend water uit de Quooker, je kunt zelf de temperatuur tussen 40°C en 65°C instellen. De Quooker Combi verbruikt 50% minder energie om water op temperatuur te houden dan een normale keukenboiler. Dit komt door de perfecte warmte-isolatie.
  • CV-ketel meer dan 6 meter verwijdert: Daarnaast is een Quooker aan te raden op het moment dat de CV-ketel meer dan 6 meter van de kraan verwijdert is. Dit omdat het water een flinke afstand moet afleggen tot het uit je kraan komt. En voor er warm water uit je kraan komt moet het koude water er eerst nog uit. Leidingverliezen zijn met de Quooker COMBI + verleden tijd. Zodra de leiding warm is sluit het reservoir van de COMBI+ af en pakt de waterleiding het over. Zo bespaar jij geld, water, tijd en energie.

Meer weten over Quooker?

Heb je meer vragen over een Quooker? Zoals wat kost een Quooker? Of hoe installeer je een Quooker? Lees alles over deze functionele kraan op onze advies pagina’s. Daarnaast staan onze specialisten voor je klaar met alle informatie omtrent kokend water kranen.