Wastafel onderhoud

369000107 - sanitair reiniger

1. Algemeen onderhoud

Sealskin sanitairreiniger. Deze reiniger is speciaal ontwikkeld om kalkaanslag te voorkomen en te bestrijden.

Bekijk de Sealskin reinigers

TIP! Sommige wastafels zijn voorzien van een vuilafstotende laag. Deze laag kan door agressieve middelen worden aangetast. Daarom raden we jou aan om een milde reiniger te gebruiken. De Sealskin douchereiniger is uitermate geschikt hiervoor. Dat klinkt misschien gek, maar het maakt je wastafelblad wel goed schoon zonder deze aan te tasten.

2. Onderhoudtips voor verschillende materialen

Ieder materiaal reageert verschillend op chemicaliën en sommige materialen hebben daarom een speciaal onderhoud nodig. Hieronder lichten we een aantal van deze materialen uit. Hierdoor ontdek je gemakkelijk wat jij nodig hebt voor het onderhouden van jouw wastafel.

Wastafel onderhoud

Keramiek

Een keramische wastafel kun je het beste schoonmaken met water en allesreiniger in combinatie met een zachte doek. Verwijder eerst al het losse vuil met een doekje. Neem dan de wastafel af met een sopje van een milde allesreiniger. Neem ten slotte de wastafel af met een vochtige, schone doek. Hardnekkig vuil kun je verwijderen met een sanitairreiniger bijvoorbeeld de HMK R159 tegel- en sanitairreiniger. Deze reiniger verwijdert snel en grondig zeepresten, kalkaanslag en roest. Gebruik geen schurende middelen bij het schoonmaken, zoals schuursponsjes of staalwol. Hierdoor kan het keramiek erg aangetast worden.

Wastafel beton

Beton

Een betonnen wastafel vereist een speciaal onderhoud. Gebruik voor het schoonmaken van jouw betonnen wastafel een neutraal schoonmaakmiddel. Met neutraal wordt bedoeld een PH-neutraal middel dat weinig zuren bevat. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ouderwetse, groene zeep. Gebruik nooit zure schoonmaakmiddelen zoals antikalk-middelen, schoonmaakazijn, chloor en bleekmiddel. Dit kan leiden tot doffe plekken in het oppervlak van een betonnen wastafel.

Wastafel onderhoud

Mineraalmarmer

Ook een composieten wastafel kan niet goed tegen zure schoonmaakmiddelen. Gebruik daarom PH-neutraal schoonmaakmiddel. Wat je hiervoor goed kan gebruiken, is het schoonmaakmiddel Cif (neutraal, zonder citroen), wat verkrijgbaar is in vrijwel iedere supermarkt. Maak de wastafel schoon met warm water en een zachte spons en droog het met een microvezeldoekje. Gebruik ook bij composiet nooit een schuursponsje of staalwol.

Wastafel onderhoud

Glas

Een glazen wastafel is erg gemakkelijk in onderhoud. Het best is om het glas alleen te poetsen met een vochtige doek. Wordt het glas niet schoon genoeg? Gebruik dan een glasreiniger, zoals Glassex. Zorg ervoor dat je nooit gebruik maakt van agressieve en zuurhoudende reinigingsmiddelen voor een glazen wastafel.

Wastafel beton

Solid surface

Solid surface vraagt bij het dagelijks onderhoud over het algemeen geen speciale zorgen. Vloeistoffen kunnen namelijk bijna niet doordringen in dit materiaal. Gebruik voor de wekelijkse reiniging een zacht sponsje en een zachte schuurcreme, zoals Cif of Ajax. Ook de Sealskin sanitairreiniger is uitermate geschikt voor het reinigen van jouw solid surface wastafel.

Wastafel onderhoud

Geglazuurd plaatstaal

Plaatstalen wastafels zijn gemakkelijk in onderhoud. De wastafel kan dagelijks zonder problemen worden afgenomen met een vochtige, warme spons of microvezeldoek. Gebruik voor het reinigen geen schurende middelen, zoals een schuursponsje. Hierdoor kan het plaatstaal worden beschadigd en aangetast.

Vergeet niet je kraan regelmatig te reinigen

Je gebruikt een kraan dagelijks en om ervoor te zorgen dat deze schoon en mooi blijft, is goed onderhoud belangrijk. Onze handen laten namelijk vetresten, vuildeeltjes en andere sporen na. Ook zorgt het water zelf voor kalkaanslag op het materiaal. Om dit te voorkomen, geven wij je graag schoonmaak tips, je leest zie hier!

Meer advies nodig?

Ben je benieuwd naar de overige onderhoudsartikelen voor jouw wastafel? Neem een kijkje tussen alle reinigers in de webshop van Saniweb. Wil je zeker weten dat je de juiste producten kiest voor het onderhouden van jouw wastafel? Vraag onze online specialisten om hulp. Zij staan altijd voor je klaar en helpen je graag. Bovendien profiteer je bij Saniweb van een uitgebreid assortiment, een snelle levering en altijd een scherpe prijs!