Inbouw wastafelkraan monteren

Wat heb je nodig?

Om een inbouw wastafelkraan te monteren heb je een aantal gereedschappen nodig. Hieronder een lijstje zodat jij voorbereid aan het werk kan gaan:

  • Schroevendraaier
  • Inbus 2,5 mm (meegeleverd)
  • Steenboor 8 mm
  • Potlood
  • Waterpas

inbouwkraan


inbouw wastalkraan

De onderdelen van een inbouw wastafelkraan

Naast de benodigde gereedschappen krijg je uiteraard ook de wastafelkraan binnen met onderdelen. Het is verstandig om de onderdelen te ordenen zodat je overzicht hebt tijdens het monteren. Daarnaast is het ook handig om te weten wat alles is zodat je de montagehandleiding gemakkelijk kunt volgen.

1. Rozetten (x2)

2. Lange deel kraanuitloop

3. Korte deel kraanuitloop

4. Tijdelijke beschermers

5. Mengkraan inbouwdeel

6. Schroeven (4×)

7. Pluggen (4×)

8. Hendel

9. Kraangreep

stap 2 monteren wastafelmengkraan

Stap 1

Bepaal de gewenste hoogte en diepte van de wastafelkraan. Boor de gaten in de muur en duw de pluggen erin. Bevestig vervolgens het inbouwdeel van de mengkraan aan de muur met schroeven.

stap 2 monteren wastafelmengkraan

Stap 2

Sluit de leidingen (G1/2) aan op de corresponderende ingangen. De warm wateraansluiting is H en de koud waterleiding is C.

stap 3 monteren wastafelmengkraan

Stap 3

Werk de muur verder af (met tegels) en haal de tijdelijke beschermers los van de kraan.

stap 4 monteren wastafelmengkraan

Stap 4

Haal het lange deel los van het korte deel van de kraanuitloop. Plaats het korte deel van de kraanuitloop op de mengkraan. Vervolgens plaats je de rozetten om het korte deel van de kraanuitloop en de mengkraan.

stap 5 monteren wastafelmengkraan

Stap 5

Plaats het lange deel van de kraanuitloop op het korte deel van de kraanuitloop. Zet de kraanuitloop vast met de schroef aan de onderkant. Gebruik hiervoor de bijgeleverde inbussleutel. Haal vervolgens de hendel van de kraangreep los.

stap 6 monteren wastafelmengkraan

Stap 6

Plaats de kraangreep op de mengkraan. Zet de kraangreep aan de onderkant vast met de schroefdraad. Gebruik hiervoor de bijgeleverde inbussleutel. Plaats de hendel om de schroefdraad en draai deze vast. Et voila, jouw inbouw wastafelkraan is gemonteerd.

Volledige installatiehandleiding

  • Installatiehandleiding 2-gats inbouw wastafelmengkraan