Advies over douchegoten en doucheputten

Of je nu over een kleine of grote douche beschikt, een inloopvariant of douchecabine: iedere douche heeft een douchegoot of doucheput nodig om het water op een nette en efficiënte wijze af te kunnen voeren. Benieuwd welke mogelijkheden er zijn en welk type het beste tot zijn recht komt in jouw badkamer? Wij geven advies!

1. Kies je voor een douchegoot of doucheput?

Wat is precies het verschil tussen een douchegoot en een doucheput en wanneer kies je voor de één of de ander? Om deze twee veel gestelde vragen te beantwoorden, hebben we de kenmerken van beide varianten op een rijtje gezet.

Wanneer kies je voor een douchegoot?

Douchegoot
  • Langwerpig van vorm. Een douchegoot is langwerpig en heeft vaak een lengte van 60 tot 90 cm. Om deze reden past een douchegoot vaak beter in een wat grotere douche.
  • Uitstraling. Een douchegoot geeft een mooie, strakke uitstraling aan je douche. Dit komt doordat de goot wordt geïntegreerd in de vloer. In moderne badkamers komt een douchegoot dan ook goed tot zijn recht.
  • Gelijkvloers. Doordat een douchegoot op hetzelfde niveau ligt als de tegelvloer voorkom je dat je hier tijdens het douchen op gaat staan of je tenen er tegenaan stoot.
  • Geringe inbouwdiepte. Doordat een douchegoot erg plat is, heeft deze weinig inbouwdiepte nodig. De douchegoot kan daarom zowel in nieuwbouw als gerenoveerde badkamers worden toegepast.
Alle douchegoten

Wanneer kies je voor een doucheput?

Doucheput
  • Compact van vorm. Een doucheput is zeer compact van vorm en gemiddeld 10 tot 20 cm breed. Beschik je over een kleine douche? Dan kan een doucheput uitkomst bieden.
  • Voordelig. Doucheputten zijn over het algemeen goedkoper dan douchegoten. Wanneer je een klein budget te besteden hebt, kan dit een belangrijke factor zijn.
  • Verkrijgbaar in verschillende stijlen. Doordat doucheputten niet alleen verkrijgbaar zijn in een strakke, maar ook ronde vormgeving komt een doucheputje in vrijwel elke badkamerstijl goed tot zijn recht. Kies voor een ronde vorm wanneer je de klassieke of landelijke kant op wilt en een vierkante of driehoekige vorm wanneer de moderne stijl je aanspreekt.
Alle doucheputten

TIP! Beschik je over een regendouche met een brede douchekop? Dan is een douchegoot ideaal, omdat deze dankzij de langwerpige vorm extra snel grote hoeveelheden water afvoert.

2. Verschillende vormen douchegoten en doucheputten

Voor zowel douchegoten als doucheputten geldt dat deze in verschillende vormen verkrijgbaar zijn. We hebben de mogelijkheden voor je op een rijtje gezet en lichten daarnaast de kenmerken van de verschillende vormen toe.

Douchegoten

Douchegoot langwerpig

Langwerpig

De langwerpige douchegoot is de meest voorkomende variant en zie je het vaakst terug in de hedendaagse badkamer. Dit type heeft een moderne en strakke uitstraling.

Halve cirkel douchegoot

Halve cirkel

Ben je op zoek naar een iets minder strakke douchegoot? Kijk dan eens naar de douchegoten in de vorm van een halve cirkel. Hierbij wordt de strakke uitstraling op subtiele wijze doorbroken. Daarnaast ziet deze goot er heel uniek uit.

Trapezium douchegoot

Trapezium

Heb je een douche in een bijzondere vorm zoals de afbeelding hierboven? Dan kan een trapezium douchegoot uitkomst bieden! Deze douchegoot heeft een unieke uitstraling.

Doucheputten

Ronde doucheput

Rond

De ronde doucheput is het meest traditioneel en toegankelijk. Wanneer je geen uitgesproken stijl doorvoert in je badkamer, past deze vorm vrijwel altijd.

Vierkante doucheput

Vierkant

Wanneer je badkamer wordt gekenmerkt door een strak lijnenspel en een moderne stijl is een vierkant doucheputje een goede keuze. De strakke vormgeving van het putje komt namelijk goed tot zijn recht in dit type badkamer.

Driehoekige doucheput

Driehoekig

Wil je een keer wat anders dan anders? Dan kun je bij Saniweb ook kiezen voor een driehoekig doucheputje. Deze past niet alleen bij een moderne badkamer, maar ook bij een strakke, gedurfde stijl zoals een design badkamer.

3. Verschillende designs

Door de diverse designs is het mogelijk om de douchegoot of doucheput helemaal op de stijl van jouw badkamer af te stemmen. Lees hier wat de mogelijkheden zijn wat betreft de kleuren en type roosters.

  • Kleuren: De douchegoten en doucheputten in het assortiment van Saniweb zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, zoals grijs, wit, aluminium, chroom en RVS. Deze laatste drie zien er net wat strakker uit en passen daarom goed bij de moderne stijl. Kies de kleur die aansluit bij de inrichting van je badkamer en probeer hierdoor zoveel mogelijk eenheid te creëren.
  • Type roosters: Het kiezen van de vorm en kleur is nog niet alles, bij de douchegoten en doucheputten in ons assortiment kun je namelijk ook nog voor een bepaald type rooster kiezen. Voor zowel de douchegoten als doucheputten geldt dat deze betegeld kunnen worden. Dit is aan te raden wanneer de douchegoot in de tegelvloer wordt geïntegreerd of de doucheput hierop wordt geplaatst. Wanneer je de nadruk wilt leggen op luxe en exclusiviteit, kun je bij de doucheputten zelfs kiezen voor een design van wit of zwart glas.
  • Vorm roosterperforatie: Daarnaast heb je de keuze uit roosters met vierkante, ronde en streepvormige gaten waardoor het water wordt afgevoerd.

Twijfel je?

Twijfel je over je keuze of heb je vragen over de producten in onze webshop? Neem dan gerust contact met ons op! Onze klantenservicegeeft je graag vrijblijvend deskundig advies.