Tegellijm

Tegellijm heb je nodig wanneer je de vloer of wand (opnieuw) gaat betegelen in je badkamer. Nadat je voor een bepaalde tegel hebt gekozen en het aantal tegels hebt bepaald, is het noodzakelijk om ook voldoende tegellijm in te slaan. Elk type tegel is weer anders en daarom is het van belang dat je voor de juiste tegellijm kies die past bij de tegelsoort en de ondergrond. Zo ben je verzekerd dat je tegels goed hechten aan de muur of wand. Nadat de tegels zijn vastgelijmd aan de wand of muur kun je de voegen netjes afwerken met een voegmiddel. Het resultaat is een prachtige badkamer.

Tips: Advies over lijm en voeg

29 producten
Pagina
29 producten
Pagina

Verschillende soorten tegellijm

Omdat elke tegelsoort en ondergrond anders is, zijn er verschillende soorten tegellijm en voegmiddelen verkrijgbaar. Bij Saniweb heb je de keuze uit:

  • Afdichtpasta: deze tegellijm kun je direct gebruiken en is elastisch. Handig voor in de badkamer, aangezien de tegellijm temperatuurschommelingen goed kan opvangen. Zo blijft de tegelwand er mooi uitzien.
  • Zwaluw Silicone-NO sanitairkit: hiermee kun je de voegen in je badkamer of toiletruimte afdichten. Deze afdichtingskit is schimmelbestendig en vrijwel reukloos. Daarnaast is het zeer goed bestand tegen water, waardoor het uitermate geschikt is voor vochtige ruimtes zoals de badkamer. Deze sanitairkit is bovendien verkrijgbaar in verschillende kleuren, zoals jasmijn, zilvergrijs, transparant, antraciet en wit. Kies voor de kleur die past bij de rest van je badkamer.
  • Zwaluw Silicone-NM sanitairkit: gebruik dit product wanneer je een neutrale siliconenkit zoekt voor het duurzaam elastisch afdichten van voegen tussen natuursteen en andere sterk absorberende ondergronden. Deze sanitairkit is ook vrijwel reukloos en schimmelbestendig. Bovendien kan dit product ook zeer goed gebruikt worden in vochtige ruimtes.

Bekijk de verschillende soorten tegellijm

Ga jij je badkamer (opnieuw) betegelen? Bekijk dan de verschillende soorten tegellijm en voegmiddelen zodat je kunt kiezen voor het geschikte product dat past bij jouw tegelsoort en ondergrond.