Waarom een koude douche?

Waarom een koude douche?

2 oktober 2018

Je hoort deze uitspraak vast wel eens: “Neem een koude douche, dat is goed voor je!”. Maar waarom is een koude douche nu eigenlijk goed? Er zijn genoeg redenen waarom je af en toe een koude douche moet nemen. Naast dat het energie bespaart omdat het water niet verwarmd hoeft te worden, is het ook erg goed voor je lichaam. Ben je benieuwd geworden naar deze redenen? Wij leggen het je uit!

Een frisse start

Een koude douche zorgt uiteraard voor een frisse start van jouw dag. Wanneer je de dag start met een koude douche, wordt je lichaam letterlijk wakker en krijgt het een positieve mentale energie. Wanneer je dit vaker doet zal je lichaam een natuurlijke resistentie opbouwen tegen de kou. Hierdoor heb jij voortaan ook nog eens minder last van de kou in de winter.

Goed voor je huid en haren

Een koude douche is goed voor je huid en haren. Warm water zorgt ervoor dat je huid en haar snel uitdroogt, een koude douche voorkomt dit. Het koude water zorgt ervoor dat je huid strakker en minder droog en rimpelig aanvoelt. Ook je haar wordt van koud water een stuk steviger.

Het verbetert de bloedcirculatie

Koud water zorgt ervoor dat het bloed sneller door het lichaam circuleert. Hierdoor wordt er meer en sneller bloed naar je organen gepompt wat als gevolg heeft dat het bloed efficiënter wordt gebruikt. Dit helpt tegen een hoge of lage bloeddruk, aderverkalking en spataderen. Ook zorgt de snellere bloedtoevoer naar de hersenen ervoor dat deze beter functioneren en je je daardoor alerter voelt.

Gratis sporten met een koude douche

Wanneer je een koude douche neemt, moet je lichaam harder werken om warm te blijven. Je lichaam gaat energie verbranden om zichzelf weer op te warmen. Hierdoor verbrand je energie zonder dat jij het door hebt. Dankzij een koude douche heb jij al een paar minuten gratis ‘gesport’, zonder te zweten! Ook je immuunsysteem wordt met een koude douche goed getraind. Omdat je lichaamstemperatuur met een koude douche drastisch verlaagt, krijgt je lichaam een kleine hoeveelheid stress te verwerken en train je dus je immuunsysteem.

Tip: Zorg ervoor dat jij de koude straal altijd op je nek/rug richt. Met een té koude straal op het gezicht kan je huidklachten ervaren.

Nog op zoek naar een douche?

Wil jij graag ook de dag fris beginnen, maar voldoet je huidige douche niet aan je wensen? In ons assortiment vind je een uitgebreid assortiment aan douchesystemen, voor ieder budget! Heb je hulp nodig bij het kiezen van de juiste douche? De online adviseurs staan graag voor je klaar om je te helpen bij het maken van de juiste keuze.

2 oktober 2018 | Categorieën: Tips en ideeën