5 praktische oplossingen voor in de badkamer

5 praktische oplossingen voor in de badkamer

25 juli 2018

Elke badkamer is uniek en heeft daarom ook een andere indeling en uiterlijk. De ene badkamer heeft een schuine wand, de andere is vrij klein. Saniweb geeft een aantal praktische oplossingen voor badkamers die een uitdaging bieden op het gebied van ruimte en indeling.

1. Extra opbergruimte voor iedere ruimte

Wil je graag extra opbergruimte in je badkamer maar ben je beperkt door een grote schuine wand? Er is tegenwoordig een ruim aanbod van losse, lage badkamerkasten die toch extra opbergruimte bieden in een ‘dode’ hoek. Heb je een badkamer met rechte muren maar weinig ruimte? Ga dan voor een smalle, maar hoge badkamerkast.

2. Opgeruimde lades met ladeverdelers

Zijn jouw lades vaak een rotzooitje en kun je niets vinden, juist wanneer je zo’n haast hebt? Maak dan gebruik van ladeverdelers. Hiermee houd je niet alleen je lades overzichtelijk, maar creëer je door de efficiënte indeling zelfs meer ruimte.

lade indeling
lade verdeler

3. Een douche met een verstelbare stabilisatiesteunen

Wil jij een inloopdouche plaatsen in een hoek waar ook een klein raampje zit? Dan biedt een douche met dubbelscharnierende stabilisatiesteunen uitkomst, zoals de ondiepe badmeubels zodat je meer loopruimte overhoudt. Of kies een compact toilet (mét evenveel zitcomfort!) en bespaar hiermee ruimte. En wil je toch een bad in je badkamer? Kies dan voor een ruimtebesparend hoekbad met een afgeschuinde zijde. Hierdoor heb je toch extra loopruimte terwijl je niet hoeft in te leveren op comfort.

Hoekbad

5. Accessoires die zowel mooi als praktisch zijn

Accessoires kunnen zowel een mooie als een praktische toevoeging zijn aan de badkamer. Denk bijvoorbeeld aan een mooie ladder die je tegen de muur zet. Deze neemt weinig ruimte in beslag, maar je hangt er wel eenvoudig je handdoeken of kleding aan op. Een passende handdoekhouder voor op je radiator biedt dezelfde oplossing. Een hangende douchekorf voor je glazen douchewand neemt geen ruimte in beslag, maar biedt wel opbergruimte voor jouw douche artikelen (die je bovendien altijd bij de hand hebt!).

Advies nodig?

Heb je zelf ook een badkamer met lastige hoekjes, raampjes op de verkeerde plek of weinig ruimte? Bel dan onze adviseurs. Zij voorzien je graag van het juiste advies!

25 juli 2018 | Categorieën: Badkamer, Tips en ideeën