Kleurrijke tegels

Kleurrijke tegels

8 mei 2018

Tegelkleuren zijn verschillend en dat is maar goed ook, want iedere smaak is weer anders. De één houdt van mooie lichte tinten, terwijl de ander juist weer houdt van donkere stoere tegelkleuren. Het kiezen van een kleur is belangrijk, want het bepaalt voor een groot gedeelte de uitstraling van je badkamer en het gevoel dat je erbij krijgt. Door het brede assortiment van Saniweb heb je de mogelijkheid om te kiezen voor een tegelkleur die aansluit bij jouw wensen en die past in de ruimte van je badkamer.

Portugese wandtegels
Portugese vloertegels

Kies voor een kleurrijke tegel

Wanneer je kiest voor een kleurrijke tegel in je badkamer, maak je een badkamer heel persoonlijk. Let er wel op dat kleuren in ieder daglicht er weer anders uitzien. Daarom is het verstandig om de tegelkleur in meerdere lichtomstandigheden en dus op verschillende momenten van de dag te bekijken. Om zeker te weten dat je de juiste kleur kiest, kun je vaak een tegel mee naar huis nemen om zo precies te zien hoe de kleur er in jouw badkamer uitziet. Je zult versteld staan van de levendigheid van de kleuren. Wil je graag een speels effect creëren in je badkamer? Dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor een combinatie van meerdere kleuren die direct een unieke uitstraling geven aan de ruimte. Denk hierbij aan kleurrijke mozaïeken. Daarnaast geven de verschillende kleuren in een ruimte ook nog verschillende optische effecten. Bekijk de Portugese tegels en Spaanse tegels voor leuke patronen en kleuren.

Kies voor een kleurrijke sierrand

Wil je toch wat kleur in de ruimte brengen maar het liefst niet te veel? Bekijk dan eens onze listello’s en sierranden. Deze type tegels zijn een kleurrijke toevoeging aan de ruimte en uitermate geschikt om één grote wand te doorbreken.

sierrand tegel

Welke tegelkleur voor welke ruimte?

Met de kleur van een tegel kun je een badkamer groter laten lijken of juist knusser. Wanneer je een kleine badkamer hebt, kies dan voor een lichte kleur tegel, zoals een witte tegel. Hierdoor lijkt je badkamer groter, omdat licht ruimte creëert. Wanneer je voor een donkere tegel kiest, zoals een zwarte tegel, krijgt een ruimte stabiliteit en dit kan juist weer als heel prettig worden ervaren. Ook krijgt je badkamer door een donkere tegelkleur een exclusieve look. Met de juiste verlichting ontstaat ook nog eens een intieme sfeer! Bekijk bijvoorbeeld eens onze groene tegels. Een lichtere kleur groen past perfect in een lichte badkamer, terwijl een donkere kleur groen weer heel goed past bij een donkere badkamer!

Laat ons je inspireren

Wil je graag inspiratie opdoen voor je tegelkleur? Bekijk dan al onze tegels op onze webshop. Kies hieronder de juiste categorie en gebruik de filters om de kleur te vinden waarnaar je op zoek bent. Heb je vragen? Neem dan contact op met onze sanitair specialisten, zij helpen je graag verder!

8 mei 2018 | Categorieën: Tegelinspiratie, Kleurinspiratie