Badkamertrends 2023

Badkamertrends 2023

25 november 2022

Het is weer zo ver! Het einde van het jaar is in zicht. We zijn ons aan het klaarmaken voor de feestdagen en denken na over onze goede voornemens. Ook de nieuwste trends in de badkamerbranche komen weer uit. Zo heeft Saniweb een aantal trends voor je op een rijtje gezet. Lees snel verder zodat jouw nieuwe badkamer helemaal meedoet met de nieuwste trends!

The infinity shower

Een douche die oneindig is? Ja zeker! Stel je even een ruime douche voor met een XXL regendouche die al het water over je gehele lichaam verdeeld. Een douchewand die zo doorzichtig mogelijk is waardoor de badkamer heel ruimtelijk blijft en een douchevloer die geheel geïntegreerd is. Dit verstaan wij onder een infinity shower.

The infinity shower
Hansgrohe Raindance E Hoofddouche 300 Air EcoSmart Chroom
Hansgrohe Metropol Wastafelmengkraan 3-Gats met Push-Open Chroom
Hansgrohe Metropol 4-gats Badmengkraan Chroom

Welke kleur is jouw droomdouche?

Gekleurde douches zijn helemaal de trend van 2023. Niet alleen je regendouche en handdouche zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, ook de douchedeuren en douchewanden zien we dit jaar in kleur. Zo kun jij alle details in je badkamer dezelfde kleur maken. Denk bijvoorbeeld aan alle kranen inclusief de douchewanden in het goud, zoals hieronder afgebeeld. Bij Saniweb verkopen wij nu ook tegelprofielenin verschillende kleuren. Mocht je dus een wand midden in je badkamer hebben, kan zelfs het tegelprofiel in het goud. Combineer erop los!

Het speelse houten lijnenpatroon

Een andere trend die we veel gaan zien in 2023 is de houten latjes trend. Of ook wel afgeleid van Akupanel. Akupanel werd vroeger gebruikt om akoestiek in ruimtes te verbeteren maar wordt nu vooral gezien als mode. Zo bestaan er meubelen waar het bij lijkt of er allemaal latjes op gemonteerd zijn. De latjes geven je badkamer een speelse twist!

Badmeubel
Ben Linea Hoge Kast 36x32x170 cm 1 deur L/R Eiken Naturel
Ben Linea Onderkast 100x45x55 cm Eiken Naturel

Beton, beton en nog eens beton

Waar beton vroeger enkel figureerde als bouwmateriaal, wordt het nu gezien als een luxeproduct. Beton is niet meer weg te denken uit de badkamer. Zo zijn er betonnen baden, betonnen waskommen, betonlook meubelen en betonlook tegels. Ook in het jaar 2023 nemen we deze trend mee. Bovendien zijn de betonnen producten goed te combineren. Combineer bijvoorbeeld een betonlook tegel met een zwarte waskom voor een stoere uitstraling.

Ook zijn de betonnen elementen goed te onderhouden. Op veel betonnen producten zit een unieke coating die er voor zorgt dat de producten niet vlek en zuur gevoelig zijn. Daarnaast zorgt de coating ervoor dat het beton poriën vrij is, daardoor kan vuil zich niet hechten en zijn de producten niet poreus. Mocht er dan toch iets gebeuren met beton dan is het goed te herstellen met speciale behandelingen.

Beton waskom
Ben Santi Opbouwwastafel Beton 44x17 cm
Beton - Primabad
Primabad ronde spiegel Ø80cm mat zwart

Een woonkamer als badkamer?

Ja, je leest het goed, een woonkamer als badkamer. Bij deze trend zien we dat de huiskamer steeds meer wordt doorgetrokken naar de badkamer. Dit kan worden gedaan met kleuren die terugkomen maar ook met accessoires en meubelen. Denk bijvoorbeeld aan hanglampen die normaal gesproken boven je eettafel hangen. Hang ze nu boven je badmeubel en kijk eens wat voor een mooi effect dit geeft. Deze trend zorgt ervoor dat je één stijl creëert in je huis en dat ook je badkamer warm en gezellig aanvoelt.

hanglamp_saniweb
Beaux Montpellier hanglamp E27 met schakelaar zonder lamp
Looox lampen
Looox Light Collection 2 badkamer hanglampen 25 en 40 cm mat zwart

Spelen met badvormen

Waar we voorheen enkel de ingebouwde baden kenden, kunnen we het nu zo gek niet bedenken. Vrijstaande baden, back to the wall baden, baden op pootjes, etc. Maar een nieuwe ontwikkeling is dat we baden nu ook nog in hele andere vormen gaan zien. Zo kan een bad nu ook vierkant of rond zijn. Neem een voorbeeld aan de nieuwe lijn van Duravit. Hierin zijn de zitbaden in het vierkant uitgevoerd. De wastafels en de spiegels hebben dezelfde vorm als het bad wat een enorm gaaf effect geeft. Deze serie is binnenkort verkrijgbaar bij Saniweb!

vierkant bad

Eenheid

Niets is zo mooi als eenheid in de badkamer. Hoe gaaf is het als alle kranen, de drukplaat, de thermostaat en de douchewand dezelfde kleur hebben. Bij Saniweb is dit mogelijk. Zo kunnen alle Ben Lavion producten met elkaar worden gecombineerd. Maar ook de Ben Engraved lijn heeft veel soorten kranen en thermostaten die in dezelfde kleur zijn uitgevoerd. De Ben Engraved lijn is er in de cross variant en in de line variant. Dit structuurtje zorgt er niet alleen voor dat het er fantastisch uitziet, het zorgt ook voor extra grip.

Asymmetrie in de badkamer

Waar eerst symmetrie belangrijk was in de badkamer, willen we nu juist asymmetrie. Zo kan het dat jij een wastafelset hebt met 2 kranen maar kiest voor 1 grote spiegel of misschien wel 3 in verschillende maten. Ook kiezen mensen ervoor om hun waskom niet meer in het midden te plaatsen maar helemaal op links of op rechts. Dit noemen we asymmetrie in de badkamer. Combineer erop los en hou je niet meer vast aan de regeltjes.

Primabad spiegels
Badkamertrends 2024
25 november 2022

Bijpassende producten

Ben Lavion Verhoogde Wastafelkraan Geborsteld Messing
star star star star star star star star star star 7 reviews
Adviesprijs 489,00
prijs 293,40
truck Morgen gratis bezorgd
Ben Concrete vrijstaand bad 2-persoons 180x82cm beton grijs incl. afvoerplug beton grijs
star star star star star star star star star star 1 reviews
Adviesprijs 4.149,00
prijs 3.319,20
clock Leverbaar
Tegelmat Villeroy & Boch Oak Park 30x30cm Brandy
Adviesprijs 233,02
prijs 225,25 per m2
clock Leverbaar
Ben Polaris plafondlamp met melkglas 10x11cm Zwart
Adviesprijs 139,00
prijs 97,30
clock Leverbaar