Waar bestaat een complete badkamer uit?

Wanneer je een compleet nieuwe badkamer aanschaft, zijn er veel dingen waar je rekening mee moet houden. Een complete badkamer bestaat uit veel onderdelen, waardoor het soms lastig is om het overzicht te behouden. Lees deze pagina om er zeker van te zijn dat je geen producten vergeet voor jouw nieuwe badkamer.

Complete badkamer

Badkamermeubel

De plek waar je iedere dag je gezicht wast en je tanden poetst: het badkamermeubel. Dit meubel bestaat minimaal uit de volgende onderdelen:

 • Wastafelkraan: het belangrijkste van allemaal: de kraan. De wastafelkraan is helemaal af te stemmen op jouw wensen. Ook kun je kiezen uit meerdere kranen op jouw wastafel.
 • Wastafel: de wastafel vangt het water op. Ook deze is verkrijgbaar in vele varianten.
 • Onderkast: een eventuele onderkast biedt opbergruimte voor bijvoorbeeld handdoeken of doucheproducten, waardoor je een opgeruimde sfeer creëert in de badkamer.
 • Sifon en plug: het sifon voert water af en met een wastafelplug kun je de wastafel afsluiten.
 • Spiegel: je maakt het badkamermeubel helemaal af met een mooie spiegel.

TIP! Wanneer het badkamermeubel niet genoeg opbergruimte heeft, wordt er vaak gekozen voor een extra bijpassende opbergkast naast het meubel!

Complete badkamer

Douchegedeelte

Ook de douche mag niet ontbreken in de badkamer. Het douchegedeelte bestaat minimaal uit de volgende onderdelen:

 • Doucheset: een simpele douchekraan of een luxe regendouche? Het kan allemaal en mag niet ontbreken in de douche.
 • Douchewand: de douchewand zorgt ervoor dat het water binnen een beperkte ruimte blijft. Je hebt hierbij keuze uit een douchecabine, inloopdouche of douchedeur voor een nis.
 • Douchevloer of -bak: de vloer of bak in de douche zorgt ervoor dat het water wordt opgevangen en geleidelijk wegstroomt. Een douchebak is makkelijker te monteren dan een douchevloer.
 • Douchegoot of -put: de goot of put is nodig om het water netjes af te voeren.
Complete badkamer

Badgedeelte

De plek waar je heerlijk tot rust komt: het badgedeelte. Deze bestaat minimaal uit de volgende onderdelen:

 • Badkuip: een luxe ligbad, hoekbad of zitbad. Alles is mogelijk en geheel af te stemmen op jouw badkamer en naar jouw wensen.
 • Badkraan: voor de badkraan kun je kiezen uit een kraan met of zonder doucheset, een vrijstaand, inbouw of opbouw model.
 • Badwand: daarnaast kan er eventueel nog gekozen worden voor een badwand. Dit zorgt ervoor dat er geen water buiten het badgedeelte komt.
Complete badkamer

Toiletgedeelte

Het toilet lijkt een onderdeel in de badkamer waar je weinig aan kunt vergeten. Maar ook het toilet bestaat uit meerdere onderdelen waar je in eerste instantie misschien geen rekening mee houdt. De belangrijkste onderdelen van het toiletgedeelte zijn:

 • Toilet: hierbij kun je kiezen uit veel verschillende varianten. Een hangtoilet, staand toilet of een duobloktoilet.
 • Toiletbril: een toiletbril wordt vaak niet meegeleverd met de toiletpot. Ook de bril kun je afstemmen naar jouw wensen.
 • Inbouwreservoir: bij ieder toilet is een reservoir nodig om ervoor te zorgen dat het toilet doorgespoeld kan worden.
 • Bedieningsplaat: met de bedieningsplaat kun je het toilet doorspoelen.

TIP! Bekijk ook eens de complete toiletsets van Saniweb zo heb je met één aankoop alles in huis!Complete badkamer

Tegels

Aangezien de badkamer een vochtige ruimte is, wordt er vaak gekozen voor tegels in de badkamer. Zowel de wanden als de vloer worden in dit geval betegeld. Er zijn veel verschillende mogelijkheden wat betreft wand- en vloertegels voor in de badkamer.

Bekijk alle tegels
Complete badkamer

Verwarming

Ook badkamerverwarming is van essentieel belang. Je kiest in dit geval uit verschillende radiatoren, elektrische verwarming en/of vloerverwarming. Radiatoren geven snel warmte, maar koelt ook direct af als hij uitgaat. Vloerverwarming warmt langzaam op, maar houdt de badkamer lang warm.

Bekijk alle verwarmingen
Complete badkamer

Accessoires

Daarnaast kun je je badkamer natuurlijk nog mooi aankleden met badkameraccessoires. Welke accessoires jij nodig hebt, hangt af van jouw eigen wensen. Zo zien we vaak mooie tandenborstelhouders, zeepdispensers en toiletaccessoires terug in de badkamer. Uiteraard kun je ook kiezen voor andere mooie accessoires, zoals kaarsen en een plant voor in de badkamer.

Bekijk alle accessoires

Stel je eigen complete badkamer samen

Twijfel je of je niks bent vergeten? Of heb je hulp nodig bij het kiezen van de juiste producten? Bel onze specialisten (0416 - 791 005) of vraag een online adviesgesprek aan. Onze online adviseurs staan altijd voor je klaar en helpen je graag bij het maken van een juiste keuze.