Stappenplan badkamerrenovatie

Wanneer je je badkamer gaat renoveren, zullen er veel dingen zijn waar je rekening mee dient te houden. Denk bijvoorbeeld aan het uitbreken van de oude badkamer, het verleggen van eventuele stroompunten en waterleidingen en de daarbij behorende kosten. Om het voor jou een stuk gemakkelijker te maken, hebben wij een stappenplan samengesteld, inclusief een aantal handige tips.

Badkamer renovatie

Stap 1: Je oude badkamer uitbreken

Wanneer je je badkamer gaat renoveren, is het nodig om het oude sanitair en de meubelen uit te breken. De kosten voor het slopen van je oude badkamer hangen af van de grootte van je badkamer en het aantal producten dat verwijderd moeten worden. Hoe meer vierkante meter en hoe meer producten, hoe hoger de kosten hiervoor zullen zijn. De kosten hiervoor kunnen daardoor flink oplopen.TIP! Wil je hiermee geld besparen? Help dan je aannemer met bijvoorbeeld het opruimen van rommel en eventuele andere werkzaamheden. Ook het verwijderen van kastjes en tegels kun je goed zelf doen.

Badmeubel renovatie

Stap 2: Bepaal welke producten je wilt vervangen

Soms is het niet nodig om al je producten in de badkamer te vervangen. Is bijvoorbeeld het wastafelmeubel nog goed? Kies er dan voor om de producten hieromheen te vervangen. Door enkel de nodige producten aan te passen, geef je je badkamer toch een nieuwe uitstraling en bespaar je een hoop geld.

Badkamer renovatie

Stap 3: Bepaal de indeling van je gerenoveerde badkamer

Nu je weet welke producten je wilt vervangen in de badkamer, kun je de indeling gaan bepalen. Vind je het lastig om te bepalen waar de nieuwe producten moeten gaan komen? Gebruik dan online de 3D ontwerptool van Saniweb. Hier kies je de maten van je badkamer, de gewenste producten en plaats je ze op de gewenste plek. Met deze tool zie je wat de beste indeling is en hoe de badkamer eruit komt te zien.Stap 4: Bepaal of het verleggen van waterleidingen en stroompunten nodig is

Ook kan het nodig zijn om waterleidingen en stroompunten te vervangen en te verleggen wanneer je je badkamer gaat renoveren. Na het bepalen van de indeling van je badkamer, zul je zien of je bijvoorbeeld het bad op een andere plaats wilt zetten. In dit geval zal het nodig zijn om je waterleidingen te verleggen.

Badmeubel renovatie

Stap 5: Shoppen!

Nu heb je alle voorbereidingen voor het renoveren van je badkamer getroffen en is het tijd om te shoppen. Bekijk de producten in de webshop van Saniweb en profiteer direct van een ruim assortiment, een lage prijs en een snelle levering. Heb je hulp nodig bij het kiezen van de juiste producten? Bel onze specialisten of vraag een online adviesgesprek aan. Onze online adviseurs staan altijd voor je klaar en helpen je graag bij het maken van een juiste keuze.