Een nieuwe badkamer kopen: waar moet je op letten?

Een nieuwe badkamer aanschaffen is een flinke investering, ook in tijd en inspanning. Bij de aanschaf is het fijn als je van tevoren van alles op de hoogte bent, zodat je goed voorbereid bent en weloverwogen keuzes kunt maken bij het kopen van een nieuwe badkamer. Saniweb geeft je handige tips en ideeën waar je op kunt letten. Hiermee kun je met plezier een nieuwe badkamer uitzoeken om uiteindelijk te kunnen genieten van een droombadkamer.

Badkamermeubel voor het hele gezin

Tip 1: Voorkom badkamerfrustraties in je nieuwe badkamer

Het allerbelangrijkste bij een nieuwe badkamer uitzoeken is dat je je wensen goed duidelijk hebt.

  • Vind je het nu bijvoorbeeld vervelend dat je niet naast elkaar bij het badmeubel kan staan? Zorg dan dat je nieuwe badkamer voorzien is van een dubbele wastafel met twee kranen.
  • Vind je het vervelend om ‘s ochtends met je blote voeten op de koude tegels te staan? Overweeg dan vloerverwarming.
  • Irriteer je je aan je badkamerartikelen die in het zicht staan? Plaats dan een extra zijkast in je badkamer.

Oftewel: ga na wat je vervelend vindt in je huidige badkamer en schrijf vervolgens je wensen op. Voor iedere badkamerfrustratie is er wel een oplossing te vinden!

Tip 2: Zorg voor voldoende beweegruimte

Niets is zo vervelend wanneer je te weinig ruimte hebt om te lopen of wanneer je bijvoorbeeld een kastje niet helemaal open kan doen. Zorg er daarom voor dat je nieuwe badkamer goed wordt ingedeeld. Heb je een kleine badkamer? Dan adviseren wij je om te kiezen voor compacte producten, zoals een compact toilet of een extra ondiep badmeubel.

TIP! Bekijk onze inspiratieblogs over compacte ruimtes.

Nieuwe badkamer kopen

Tip 3: Laat je badkamer goed verwarmen

Het is natuurlijk wel zo lekker om de badkamer te verwarmen. Houd rekening met de ruimte van een radiator, eventuele vloerverwarming (i.v.m. tegels) en het aansluitpunt hiervan. Naast dat een radiator de badkamer verwarmt, kan deze ook goed gebruikt worden voor het laten drogen van handdoeken. Wist je dat er zelfs verwarmde spiegels zijn, zodat je na een douche of bad geen beslagen spiegel hebt? Altijd fijn en heel praktisch.

Bekijk alle handdoekradiatoren Bekijk alle designradiatoren
Nieuwe badkamer kopen tips

Tip 4: Denk na over sfeervolle én praktische verlichting

Vaak is het kiezen van de juiste badkamerverlichting iets waar te weinig over na wordt gedacht. Gek eigenlijk, gezien de verlichting de sfeer in de badkamer bepaalt én bovendien zeer functioneel is. Vergeet daarom niet na te denken over sfeervolle en praktische verlichtingselementen.

Alle spiegels met verlichting Alle spiegelkasten met verlichting
Nieuwe badkamer kopen tips

Tip 5: Zorg voor genoeg opbergruimte

Het zou enorm vervelend zijn wanneer je er uiteindelijk achter komt dat je te weinig opbergruimte hebt in je nieuwe badkamer. Bedenk dus goed of je nog een extra zijkast kan gebruiken voor al je badkamer artikelen. Of kies voor een spiegelkast boven je wastafel. Deze ‘loze’ ruimte benut je op die manier optimaal.

Alle zijkasten
Nieuwe badkamer kopen tips

Tip 6: Zorg voor veiligheid

Tegenwoordig zijn tal van oplossingen mogelijk om een badkamer veilig in te richten voor verschillende leefsituaties. Denk aan een douchekraan met koele behuizing waarbij de kraan zelf niet heet wordt, zodat kleine kinderen zich hieraan niet kunnen verbranden. Met kleine kinderen zijn softclose lades ook een uitkomst. Hierdoor kunnen kinderen niet zo snel met hun vingers tussen de deuren of lades komen. Ook badgrepen of een veiligheidsmat voor in de douche of het bad zijn attributen om extra grip te hebben tijdens het wassen. Fijn voor als je meer stevigheid wilt hebben bij het staan. Bekijk dus alle mogelijkheden en vraag hier gerust naar bij het uitzoeken van je nieuwe badkamer.

Tip 7: Voorkom lange schoonmaakbeurten

Er zijn tegenwoordig veel producten verkrijgbaar die erg onderhoudsvriendelijk zijn. Denk hierbij aan een douchewand met antikalkbehandeling, een toilet met een randloos of vuilafstotend design of een kraan met een krasbestendige chroomlaag. Dit soort extra productopties maken schoonmaken een stuk eenvoudiger en zorgen ervoor dat je geen uren in de nieuwe badkamer aan het poetsen bent.Nieuwe badkamer kopen tips

Tip 8: Besteed aandacht aan duurzaamheid

Een badkamer wordt intensief gebruikt in veel huishoudens en is dus ook een ruimte waarin we veel water verbruiken. Dit is niet alleen belastend voor het milieu, maar ook minder fijn voor de portemonnee. Een waterbesparende douche, een zelfsluitende fonteinkraan of een elektronische wastafelkraan zijn erg milieuvriendelijk en daarom zeker het overwegen waard. Interesse in een regendouche? Bekijk ze snel in ons brede assortiment.

Bel voor advies onze specialisten

Tijdens het aankoopproces van een nieuwe badkamer krijg je veel informatie en kom je voor veel keuzes te staan. Daarnaast zal je ook veel vragen hebben, die niet op te lossen zijn met tips of het opdoen van ideeën. Bel dan of chat online voor advies naar onze specialisten. Saniweb heeft jarenlange ervaring met het inrichten van badkamers. Onze specialisten staan voor je klaar om je te voorzien van een vrijblijvend en deskundig advies.